Βάκης: Θέλω εγγυήσεις από τον δήμαρχο για να σταματήσω την απεργία πείνας

Ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση του Πάρη Βάκη για τον αγώνα που δίνει

 

Ξεκάθαρη τοποθέτηση του Πάρη Βάκη σχετικά με τα “θέλω” του προκειμένου να σταματήσει την απεργία πείνας. Ο φίλος της ΑΕΚ με δηλώσεις του στον Sport24 radio, τόνισε πως η μοναδική περίπτωση να σταματήσει την απεργία πείνας είναι να πάρει προσωπικές εγγυήσεις από τον δήμαρχο, Άρη Βασιλόπουλο, πως το γήπεδο θα γίνει.

Για την κατάσταση της υγείας του: “Έχω πέσει λίγο γιατί απ’ ότι μου έχουν πει και οι γιατροί που έρχονται εδώ, έχω αρχίσει και κανιβαλίζομαι. Είμαι ευτυχισμένος και δυνατός γιατί η ανταπόκριση του κόσμου είναι δυνατή. Αυτό έχει γίνει κίνημα”.

Για τον λόγο που κάνει απεργία πείνας: “Να μας επιτρέψουν επιτέλους να κάνουμε το γήπεδο. Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με την πολιτική. Αυτοί τί θέλουν μαζί μας; Εγώ ζητάω το αυτονόητο. Έχουμε νόμο, έχουμε τρόπο. Ας μας αφήσουν να φτιάξουμε γήπεδο. Οι άλλοι δεν είναι σας και εμάς. Τί δουλειά έχουν οι πολιτικοί και η δημοτική αρχή; Εμείς μάθαμε τη Νέα Φιλαδέλφεια, όχι οι πολιτικοί. Οι περισσότεροι καταγόμαστε από τα άγια χώματα και νιώθουμε ένα δεύτερο ξεριζωμό. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο και να προάγουμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Αυτοί που το έριξαν εξυπηρετούσαν δικά τους συμφέροντα. Ζητάω το αυτονόητο. Έλεγαν ότι θέλει να φτιάξει εμπορικό κέντρο. Δεν υπάρχει αυτό. Εμείς οι πρόσφυγες κοιτάμε πρώτα το σπίτι μας και την οικογένεια μας. Δεν έχουμε το σπίτι μας. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο, αθλητισμού και πολιτισμού, όπως αρμόζει στην ΑΕΚ”.

Για την απεργία πείνας: “Είμαι σε ένα οικόπεδο, γιατί δεν μπορώ να έχω το πρώτο σπίτι μου εδώ. Οι γιατροί μου έχουν πει ότι όποιος κάνει απεργία πείνας, χρήζει ιατρικής βοήθειας. Δεν ισχύουν οι βασικοί κανόνες. Φυσικά και θα ήθελα να ζήσω για να φτιαχτεί αυτό το γήπεδο. Ας θυσιαστεί ένας για να βρουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας αυτό το γήπεδο”.

Για το πώς θα σταματήσει την απεργίας πείνας: “Ο άγιος Βασίλης για μένα θα είναι ο κύριος Βασιλόπουλος. Να μου δώσει τον λόγο του ότι δεν έχει άλλο σκοπό και ότι θα επιτρέψει να γίνει το γήπεδο. Δεν θα φύγει κανένας μας από εδώ. Να κατέβει να με δει ο δήμαρχος. Να μην φοβάται τίποτα, δεν θα τον γιουχάρει κανείς και βέβαια δεν θα τον χειροκροτήσει. Να έρθει με την δική μου εγγύηση. Μόνο αυτός μπορεί να με πείσει. Μόνο αυτός είναι απέναντι μας, κανένας άλλος”.

Για το τι του λένε τα παιδιά του: “Τα παιδιά μου είναι ΑΕΚ. Ο γιος ακολουθεί, πήγε και στην πορεία, περνάει και με βλέπει. Η κόρη είναι μικρή και βάζει πιο πολύ την αγάπη για τον μπαμπά της. Είναι 24 χρονών και είναι κι αυτός ένας από εμάς”.