Επίσκεψη-αστραπή Ραχόι στην Αθήνα

την Αθήνα

  • 0

    Share

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

– See more at: http://ikypros.com/?p=74233#sthash.guLHaW3K.dpuf

 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

 

 

Επίσκεψη-αστραπή μιας ημέρας, την οποία η εφημερίδα El Pais χαρακτηρίζει «επίσκεψη παροχής υποστήριξης στον Έλληνα ομόλογό του», πραγματοποιεί στην Αθήνα αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι..

Τυπικά, η επίσκεψη, που λέγεται ότι συμφωνήθηκε όταν οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή στη μεγάλη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας, χαρακτηρίζεται ως «επίσκεψη στα πλαίσια διμερών σχέσεων», αλλά η ισπανική εφημερίδα σημειώνει ότι γίνεται για ηθική βοήθεια ενός κεντροδεξιού ηγέτη προς έναν άλλον του ιδίου χώρου.

Οι κύριοι Σαμαράς και Ραχόϊ θα συναντηθούν το πρωί στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως επιβεβαιώνεται και από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Παροχή στήριξης από την Ισπανία δέχτηκε τη Δευτέρα και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όταν ο επικεφαλής του ισπανικού αριστερού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του «προς τον ελληνικό λαό», είπε ότι υπάρχουν δύο επιλογές, δύο υποψήφιοι, στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου. Ο ένας υποψήφιος, είπε, είναι η Ανγκέλα Μέρκελ, «που αντιπροσωπεύεται από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ», και ο άλλος υποψήφιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ελπίζω – είπε – “οι Έλληνες να επιλέξουν έναν Έλληνα νέο Πρωθυπουργό για τη χώρα».

 

Πηγή: ikypros.