Πρωτοφανές: Ο Βασιλόπουλος καλεί τους δημότες Φιλαδέλφειας να κάνουν ομάδα περιφρούρησης σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο

Κάποιος να μαζέψει τον επικίνδυνο δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας

 

Πρωτοφανές: Ο Βασιλόπουλος καλεί τους δημότες Φιλαδέλφειας να κάνουν ομάδα περιφρούρησης σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο

Μία απόφαση που προκαλεί σοκ, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, πήρε ο Αρης Βασιλόπουλος, ενόψει το αυριανού έκτακτου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Συγκεκριμένα, με ανοιχτή επιστολή που στάλθηκε σε τοπικά Μέσα, ο δήμαρχος της πόλης καλεί τους πολίτες να παραβρεθούν στο Δ.Σ. για να αναλάβουν ρόλο της ομάδας περιφρούρησης του, προκειμένου να αποφευχθούν συμβάντα ανάλογα με αυτά της περασμένης εβδομάδας, δημιουργώντας από μόνος του ένα έκρυθμο κλίμα.
Πρόκειται για μία… ασύλληπτη σκέψη από τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος καλεί ευθέως τους υποστηρικτές του να έρθουν αντιμέτωποι με τον κόσμο της ΑΕΚ, που μπορεί να παραβρεθεί (αφού είναι ανοιχτό το Δ.Σ.) στη συνεδρίαση.

Μάλιστα, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί από την ομάδα περιφρούρησής του, αν έστω και ένας μεμονωμένος φίλαθλος που βρεθεί εκεί, απευθύνει με επιχειρήματα της ενστάσεις του για το γηπεδικό θέμα.

Και βεβαίως, με την απόφαση να διεξαχθεί κανονικά το αυριανό δημοτικό συμβούλιο, έπεσαν και οι μάσκες. Με το επιχείρημα πως οι μέρες που διανύουμε είναι έκρυθμες, αναβλήθηκε η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον Δήμο και την ΑΕΚ. Μία συνάντηση που θα γινόταν σε έναν κλειστό χώρο μεταξύ 10-15 ανθρώπων. Αντίθετα, ο Βασιλόπουλος δεν δείχνει να ανησυχεί -μολις 24 ώρες μετά- να διεξάγει Δ.Σ. και μάλιστα ανοιχτό σε όλους. Προφανώς ο φόβος του δημάρχου διαρκεί ένα 24ωρο.

Σε κάθε περίπτωση οι φίλοι της ΑΕΚ δεν θα πρέπει να «τσιμπήσουν» στις προκλήσεις του Βασιλόπουλου και όσοι τελικά παραβρεθούν στο συμβούλιο θα πρέπει να είναι είναι άκρως προσεκτικοί.

Αναλυτικά η πρόσκληση

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Την περασμένη Δευτέρα 22/12/2014, δεκάδες άτομα που φέρονται ως οπαδοί της ΑΕΚ, εισέβαλαν στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκάλεσαν επεισόδια, προέβησαν σε ξυλοδαρμούς πολλών παριστάμενων και τραυμάτισαν δημοτικούς συμβούλους και συνδημότες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που γίνεται επίθεση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης εναντίον αιρετών, αφού αντίστοιχα γεγονότα επαναλήφθηκαν το Νοέμβρη του 2013.

Μετά την σχεδιασμένη και οργανωμένη αυτή επίθεση ατόμων που συκοφαντούν το ήθος, τις αξίες και την ιστορία του φίλαθλου κόσμου της ΑΕΚ, καλούμε σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 30/12/2014 και ώρα 19.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» (Θεσσαλονίκης & Λαχανά- απέναντι από τη Ρενώ).

Σας καλούμε να παραβρεθείτε για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και να δηλώσουμε μέσα από την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη, την καταδίκη κάθε προσπάθειας τρομοκράτησης και φίμωσης των εκλεγμένων οργάνων της Τ.Α. Να δηλώσουμε την απόφασή μας να περιφρουρήσουμε το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και την δυνατότητα μας να λειτουργούμε ελεύθερα και δημοκρατικά σε όφελος της πόλης και των πολιτών.

Η πρόσκληση-επιστολή όπως στάλθηκε στα τοπικά Μέσα