Το… πορτρέτο του Γιόχανσον

Δύο Αθλητικοί Συντάκτες από την Σουηδία που παρακολουθούν το ρεπορτάζ της Γκέτεμποργκ, μιλούν στο aek365 για το νέο απόκτημα της ΑΕΚ

 

Το... πορτρέτο του Γιόχανσον

 

Παίκτης με μεγάλες δυνατότητες που ξέρει τη θέση του αμυντικού χαφ και θα πετύχει στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο Γιάκομπ Γιόχανσον σύμφωνα με τους Χάμπους Ντόριαν και Στέφαν Νίλσον.

Οι δύο Σουηδοί δημοσιογράφοι μίλησαν στο aek365 για τον νέο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και μας τον παρουσιάζουν.

Αμφότεροι μιλάνε για έναν «καθαρό» αμυντικό χαφ που ξέρει τη θέση. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον είναι δουλευταράς, έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, προέρχεται από «γεμάτες» χρονιές και αποφάσισε φέτος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Χάμπους Ντόριαν

«Ο Γιάκομπ ήταν ένας σημαντικός παίκτης για την Γκέτεμποργκ για πολλά χρόνια. Όλοι ήλπιζαν να ανανεώσει το συμβόλαιό του αλλά ο ίδιος ήθελε να ανοίξει τα φτερά του και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Η προσωπική μου άποψη για τον Γιάκομπ είναι ότι θέλει ακόμα δουλειά σε κάποιους τομείς, ωστόσο είναι ένα σωστό αμυντικό χαφ. Ιδιαίτερα στον αμυντικό του ρόλο, είναι δυνατός, έχει καλή φυσική κατάσταση και «διαβάζει» το παιχνίδι του αντιπάλου και είμαι σίγουρος πως θα πετύχει στην Ελλάδα».

Στέφαν Νίλσον

«Ο Γιάκομπ τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιωθεί αρκετά, κυρίως στο κομμάτι της τεχνικής του. Αμυντικά είναι εξαιρετικός. Πολύ καλός αμυντικός χαφ. Δυνατός, έξυπνος. Σίγουρα πρέπει να δουλέψει σε αρκετούς τομείς στο επιθετικό κομμάτι για να γίνει ένας μεγάλος μέσος αλλά αμυντικά είναι πολύ καλός. Η Γκέτεμποργκ ήθελε να μείνει εδώ και να ανανεώσει αλλά ο ίδιος ήθελε να δοκιμάσει στο εξωτερικό την τύχη του. Προέρχεται από τις Ακαδημίες και ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι του συλλόγου. Η Χάποελ και η Μπράιτον τον ήθελαν και ήθελαν να υπογράψει. Πίστευαν σε αυτόν αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Γιάκομπ θα βοηθήσει την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της».