17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή νέου Προέδρου

 

VOULT

 

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, δήλωσε γραπτώς η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Τα επόμενα 24ωρα το διάγγελμα του πρωθυπουργού. «Αναμενόμενη» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, την κίνηση της κυβέρνησης για την ημερομηνία της προεδρικής εκλογής.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν σήμερα και συζητήσαν τόσο για την διαπραγμάτευση με τους πιστωτές όσο και για την πολιτική ατμόσφαιρα που επικρατεί. “Η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας” αναφέρει η κ. Βούλτεψη και υπογραμμίζει ότι η χώρα ” πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας”.

Τεχνική παράταση Μνημονίου για δύο μήνες

Η κυρία Βούλτεψη δήλωσε σχετικά:

“Ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL). Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών.
Το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015. Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για την διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους”.

Τσίπρας: Αναμενόμενη η κίνηση της κυβέρνησης

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, την κίνηση της κυβέρνησης για την ημερομηνία της προεδρικής εκλογής.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Με εντολή του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, τίθενται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα όλα τα όργανα και οι συντονιστικές επιτροπές του Κινήματος σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ.
«Χαιρόμαστε που επισπεύδονται οι κάλπες που τις θέλαμε χθες» ήταν το πρώτο σχόλιο του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.