Μαίνεται ο πόλεμος Ντράγκι-Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι μία επεκτατική νομισματιική και χρηματοπιστωτική πολιτική αποτελεί αιτία οικονομικών προβλημάτων και όχι τη λύση τους.

Σχολιάζοντας την ιδέα σύμφωνα με την οποία η οικονομική αδυναμία απαιτεί μία επεκτατική νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική, ο Σόιμπλε δήλωσε: «Δεν είναι πεπεισμένος γι΄αυτό. Αντίθετα, είμαι της άποψης ότι αυτή η προσέγγιση δεν αποτελεί λύση, μάλλον είναι η αιτία (οικονομικών προβλημάτων)», είπε.

Οι παρατηρήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών συνδέονται με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ο οποίος είπε ότι η τράπεζα θα αποφασίσει στις αρχές του έτους εάν θα αναλάβει περαιτέρω δράση για την τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε την προσήλωση της κεντρικής τράπεζας στην στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης και υποστήριξε την ιδέα της έκδοσης χρήματος για την αγορά τίτλων, όπως κρατικά ομόλογα.

Ο Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε επίσης ότι η εναντίωση της γερμανικής και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν θα αποτρέψει την ΕΚΤ από τη δέσμευσή της αυτή.