Βουλευτές ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα περάσουν από την Βουλή μέτρα μείωσης συντάξεων»

Φωτογραφία για Βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα περάσουν από την Βουλή μέτρα μείωσης συντάξεων»

Προειδοποιητικές βολές με κατεύθυνση το Παρίσι στέλνουν βουλευτές της… συγκυβέρνησης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να περάσουν από την Βουλή μέτρα που θα προκαλούν περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις.

Κατά την συνεδρίαση της Ειδική Διαρκής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος είπε: «ανησυχούμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Η τρόικα θέτει απερίγραπτα πράγματα ορισμένες φορές. Αλλά βλέπω γελάκια από την αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνεται αυτό. Όταν όταν είμαστε στη δύσκολη θέση γελάει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν καταλαβαίνω με ποιον είναι, με την θέση της χώρας ή της τρόικας» ενώ ξεκαθάρισε ότι «κανένα τέτοιο πακέτο (σ.σ. ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων) δεν πρόκειται να περάσει από την Βουλή».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιάννης Κουτσούκος επισήμανε πως «δεν θα συμφωνήσουμε να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε».

Νωρίτερα ο κ. Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι στο Παρίσι κρίνεται η τύχη του ασφαλιστικού υποστηρίζοντας ότι «η τρόικα ζητά πριν από τα 62 χρόνια να μην ισχύει η συνταξιοδοτική ικανότητα για καμία κατηγορία. Ακούμε τον κ. Κουτρουμάνη να λέει ότι η τρόικα ζητά να μειωθούν οι συντάξεις κατά 20%». Είπε τέλος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατό για να μην υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας και πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία οδηγεί σε κατεδάφιση των συντάξεων».