Ο Π. Παναγιωτόπουλος ζητά την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

 

 

 

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του από έναν άλλον φόρο ακινήτου πρότεινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει και στις σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον realfm, «όλη αυτή η ιστορία που συνδέεται με τον ΕΝΦΙΑ, και όχι μόνο με τον ΕΝΦΙΑ, έχει δημιουργήσει μία υπερχειλίζουσα οργή στην ελληνική κοινωνία. Έχουν γίνει χειρισμοί τους τελευταίους μήνες, γύρω από τον ΕΝΦΙΑ, που στην ψυχή εκατομμυρίων συμπολιτών μας και στο μυαλό τους, έχουν δαιμονοποιήσει αυτόν τον φόρο ακίνητης περιουσίας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Εγώ λοιπόν θα το πω ευθέως: Θεωρώ απαραίτητο η κυβέρνηση να βγει και να ανακοινώσει ότι από του χρόνου ο φόρος αυτός θα καταργηθεί, θα συγκροτηθεί άμεσα μία ομάδα εργασίας η οποία θα τον αντικαταστήσει με έναν φόρο ακίνητης περιουσίας ο οποίος θα είναι δικαιότερος, πολύ πιο ισορροπημένος, θα βασίζεται στις νέες αντικειμενικές αξίες που επιβάλλει η απόφαση του ΣτΕ να υπάρξουν και θα είναι χαμηλότερες και επιτρέψτε μου, θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο. Διότι, μέχρι τώρα σχεδόν όλη η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ χαρακτηρίστηκε από λάθη, από γκάφες, από παραλείψεις, από προβλήματα με αποτέλεσμα ο αντίκτυπος στον πολίτη, να μην είναι μόνο οικονομικός και κοινωνικός, είναι πρωτίστως οικονομικός και κοινωνικός, αλλά να είναι και ψυχολογικός πια. Ο πολίτης ακούει ΕΝΦΙΑ και τρελαίνεται…».