Αποκεφάλισαν και περιέφεραν τα κεφάλια αντρών της Μπόκο Χαράμ

 

Αποκεφάλισαν και περιέφεραν τα κεφάλια αντρών της Μπόκο Χαράμ

Η τοπική πολιτοφυλακή της Πολιτεία Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας φέρεται να αποκεφάλισε δεκάδες άνδρες, οι οποίοι ήταν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και στη συνέχεια περιέφεραν τα κεφάλια τους στην πόλη. Συγκεκριμένα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι 41 άνδρες της Μπόκο Χαράμ αποκεφαλίστηκαν κοντά στην πόλη Μπίου στις 28 Οκτωβρίου.

«Στήσαμε ενέδρα στους ενόπλους της Μπόκο Χαράμ στο Γκουρ, το διπλανό χωριό, και ανταλλάξαμε πυρά μαζί τους επί δύο ώρες» ανέφερε ο Ούμαρ Χάσαν, μέλος της οργάνωσης CJTF, μιας τοπικής πολιτοφυλακής που βοηθά τον στρατό να αποκρούσει τους ισλαμιστές.

«Σκοτώσαμε 41 από αυτούς, τους αποκεφαλίσαμε και φέραμε τα κεφάλια τους στο Μπίου, όπου τα δείξαμε στους κατοίκους», πρόσθεσε.

Ένας κάτοικος του Μπίου, ο Μαϊγκάνα Ουακίλι, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Χάσαν. «Οι άνδρες της CJTF έφτασαν στην πόλη συνοδευόμενοι από στρατιώτες μέσα σε φορτηγάκια, την περασμένη Παρασκευή. Έκαναν το γύρο της πόλης κρατώντας τα κεφάλια των μαχητών της Μπόκο Χαράμ», είπε.

«Είχαν καρφώσει τα κεφάλια σε ξύλινα παλούκια, πολύ ψηλά, για να τα βλέπουν όλοι», πρόσθεσε. «Φέρονταν σαν τους κυνηγούς που επιδεικνύουν το θήραμά τους μετά το κυνήγι», είπε χαρακτηριστικά ένας άλλος κάτοικος που είπε ότι μέτρησε 41 κεφάλια.

Οι άνδρες της CJTF διαπράττουν ατιμώρητοι «τα ίδια εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται η Μπόκο Χαράμ», σχολίασε η Μάουσι Σεγκούν της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Η Σεγκούν είπε ότι τα περιστατικά αυτά θα πρέπει να ερευνηθούν και οι υπεύθυνοι να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.