Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γ. Στύλιου, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς

Να παραιτηθεί ο υφυπουργός Γ. Στύλιος ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του υφυπουργού, στη Βουλή. Η κυβέρνηση ευτυχώς έπραξε το αυτονόητο, δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη

Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του υφυπουργού, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Στη συνέχεια ο κ. Στύλιος, συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Δ.Σταμάτη στο Μαξίμου. Δεν συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρωθυπουργός, έπρεπε να ετοιμαστεί για το ταξίδι του στη Λευκωσία.

“Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο”, δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού.

ΠΑΣΟΚ: Πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση από τον Γ. Στύλιο

Τη στάση του υφυπουργού Παιδείας Γ. Στύλιου έναντι της Λ. Κανέλλη καταδίκασε απερίφραστα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη.

Σε σχετική του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι “η ανάρμοστη συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας καθ΄ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας, πλήττει κατάφορα το κύρος του Κοινοβουλίου”.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει “κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη φραστική επίθεση

“Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία” αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταδικάζει την επίθεση του υφυπουργού Παιδείας κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει”.

ΚΚΕ: Επιβράβευση των αθλιοτήτων της Χρυσής Αυγής η στάση του Γ. Στύλιου

Για κακοήθη φραστική επίθεση του Γ. Στύλιου στη Λ. Κανέλλη κάνει λόγο η Κ.Ο. του ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί δημόσια επί του επεισοδίου που εκτυλίχθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο υφυπουργός Παιδείας” κατέφυγε  -σε πρωτοφανή για τα αστικά κοινοβουλευτικά ήθη- σε κακοήθη φραστική επίθεση” στην κ. Κανέλλη.

“Η απαράδεκτη αυτή στάση, που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, η οποία έχει ευθύνη να τοποθετηθεί δημόσια”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.