Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα αποτελέσματα των stress tests

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε την στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο ζήτημα των τραπεζών. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία  τα τέσσερα ελληνικά ιδρύματα (Εθνική, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank) δεν έχουν ανάγκη περαιτέρω κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η κόντρα ξεκίνησε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία σχολίασε πως “μετά την επιτυχή αξιολόγηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβάνεται πια κανείς τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις ‘προτάσεις’ του”

Η κ. Ασημακοπούλου κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, την Κουμουνδούρου πως “στοχοποίησε κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για διασφάλιση των καταθέσεων”, προσθέτοντας πως με δηλώσεις περί εθνικοποίησης τραπεζών η αξιωματική αντιπολίτευση “απείλησε ουσιαστικά” την παρουσία της Ελλάδας στο ευρωσύστημα, “προεξοφλώντας την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε.”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

“Όταν στην κυβέρνηση δεν έχει απομείνει τίποτα άλλο παρά η τρομολαγνεία και οι φτηνές επικοινωνιακές μπαρούφες, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ήδη μετράνε το χρόνο αντίστροφα. Μέχρι τότε τους καλούμε να επιδείξουν την όποια σοβαρότητα τους έχει απομείνει και να μην δοκιμάζουν άλλο τη νοημοσύνη μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Τα αποτελέσματα των stress tests χαιρέτισαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.