Βορίδης: “Διάλυση της Βουλής με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να υπάρξει”

Πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμά ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, πως θα υπάρξει. Τι δήλωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Βέβαιος, για μία ακόμη φορά, για συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real news, ο κ. Βορίδης είπε χαρακτηριστικά: “Πρόωρες εκλογές με την έννοια της διάλυσης της Βουλής με πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν πρόκειται να υπάρξουν”, σημειώνοντας “για το αν θα υπάρξει προεδρική πλειοψηφία, εκτιμώ πως “ναι”.

«Ας πει ο κ. Τσίπρας κάτι απλό: Ό,τι η Ελλάδα, ως κράτος που έχει συνέχεια, όπως λέει, θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της σε κάθε περίπτωση. Και τότε ανοίγει πράγματι δρόμος συνεννόησης» επεσήμανε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: “και μόνο η σκέψη ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αποκλείει το δανεισμό της χώρας από τις αγορές και μας γυρνά στην “αγκαλιά” του έκτακτου μηχανισμού στήριξης” ρίχνοντας ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντίδραση των αγορών, προσφάτως.

Τόνισε, επίσης, πως η χώρα χρειάζεται ένα “εθνικό μνημόνιο, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση”.