Να ονομάσει τους φοροφυγάδες που την απείλησαν ζητά ο Αθανασίου από τη Λαγκάρντ

 

Η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στους «Financial Times» κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

 

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, με επιστολή του προς τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ζητάει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναφορές της, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στους «Financial Times» για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ζήτησε περισσότερα στοιχεία από την κ. Λαγκάρντ προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες.

Ενδεχόμενο έρευνας για τις καταγγελίες

Οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν θα διατάξουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις απειλές, που, όπως είπε, δέχθηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όταν αναφέρθηκε το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, αλλά και για τις ανάλογες καταγγελίες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν ή όχι προκαταρκτική έρευνα τόσο για την επίμαχη αναφορά της κ. Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όσο και για τις ανάλογες απειλές, που, όπως κατήγγειλε, δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκανε λόγο για απειλές που δέχτηκε και εκείνος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, απέστειλε επιστολή στην κ. Λαγκάρντ με την οποία της ζητάει περισσότερες πληροφορίες για το επίμαχο θέμα, προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να μπορούν να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες.