Πόντιος Πιλάτος ο Λαζαρίδης για ΕΝΦΙΑ: Δεν τον έφτιαξα εγώ. Κλήθηκα να διορθώσω λάθη προηγούμενων

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει εισηγηθεί στον κύριο Σαμαρά πρόωρες εκλογές, απάντησε: «Θεός φυλάξοι».

 

Αποποιήθηκε τον χαρακτηρισμό του θαυμαστή και του πατέρα του ΕΝΦΙΑ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης μιλώντας στο “Πρωινό MEGA”, διασαφηνίζοντας το τοπίο γύρω από τον βαθμό εμπλοκής του στη διαμόρφωση του νέου φόρου των ακινήτων.

“Εγώ καταρχήν δεν έφτιαξα τον ΕΝΦΙΑ. Έχω τρία παιδιά, ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένα από αυτά. Εγώ κλήθηκα σε 2-3 περιπτώσεις που είχε προκύψει μεγάλο πρόβλημα να βρω μια λύση. Εάν ήταν καλό, θα χρειαζόταν να παρέμβει ο καθένας να βρει λύση; Αγωνίζομαι και τώρα να διορθωθεί, περαιτέρω να διορθωθεί από ο,τι ήδη διορθώθηκε”, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Και πρόσθεσε: “Κανένας φόρος δεν είναι καλός ιδιαίτερα όταν τον πληρώνουν μαζεμένο οι πολίτες και μάλιστα όταν είναι εξουθενωμένοι από μια πολυετή ύφεση. Για όνομα του Θεού και εγώ πληρώνω ΕΝΦΙΑ. Και εμένα δεν μου αρέσει καθόλου. Και εγώ δυσκολεύομαι πρέπει να σας πω”.

Ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά ερωτώμενος για το ποιος φταίει για το λάθος στον υπολογισμό του φόρου επισήμανε ότι “Έχουμε μια ιδέα για το ποιοι φταίνε για ό,τι έγινε, αλλά προέχουν οι διορθώσεις του φόρου οι οποίες θα κατατεθούν την άλλη εβδομάδα στη Βουλή γιατί έχουν βρεθεί ακόμη δύο, τρία πράγματα» επισήμανε μεταξύ άλλων, μια δήλωση που μπορεί να θεωρηθεί και ως αιχμή κατά του προκατόχου του  Γκίκα Χαρδούβελη, Γιάννη Στουρνάρα.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της φιλοσοφίας του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων υπογράμμισε ότι “οι περισσότεροι θα δώσουν λιγότερα αναγκαστικά” αφού όπως είπε θα πληρωθεί συνολικά ο ίδιος φόρος από περισσότερους. Έκανε παράλληλα λόγο για τη μεγαλύτερη διεύρυνση φορολογικής βάσης που έχει γίνει ποτέ, χαρακτηρίζοντάς την “περιουσία του ελληνικού λαού”.

Ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «από ‘δω και μπρος στόχος μας είναι η ανακούφιση των πολιτών» και πρόσθεσε: «Πάμε στο Παρίσι και στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να πετύχουμε πράγματα, όχι για να μας ελεήσει ο Μεγαλοδύναμος».

Εκτίμησε πως «είναι αρκετά πιθανό να εκλέγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Είναι πολύ πιο πιθανό τώρα να βρεθούν οι 180 βουλευτές από ό,τι ήταν πριν δυο μήνες, και πολύ περισσότερο από ό,τι ήταν πριν έξι μήνες».

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει εισηγηθεί στον κύριο Σαμαρά πρόωρες εκλογές, απάντησε: «Θεός φυλάξοι».