Πανικός από την ταχύτητα της εξάπλωσης του Έμπολα

Πέθανε καλόγρια που είχε μολυνθεί στη Λιβερία- Χώρες κλείνουν τα σύνορα και επιβάλλουν μεγάλους περιορισμούς στην είσοδο πολιτών που ταξιδεύουν από χώρες με κρούσματα Έμπολα

Πανικός από την ταχύτητα της εξάπλωσης του Έμπολα

Η Ζάμπια ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την είσοδο σε όσους ταξιδεύουν από χώρες όπου υπάρχουν κρούσματα του Έμπολα και θα απαγορεύσει στους κατοίκους της να επισκέπτονται αυτές τις χώρες. Πρόκειται για τα αυστηρότερα μέτρα που λαμβάνει μία ακόμη χώρα της νότιας Αφρικής κατά του φονικού ιού.
Σε ανακοίνωσή του που ανέβασε σήμερα στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι όσοι κάτοικοι της Ζάμπιας επιστρέφουν από τις χώρες όπου έχει εμφανιστεί ο Έμπολα θα “υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους και θα τίθενται σε καραντίνα” και προσθέτει ότι δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στις χώρες αυτές στους κατοίκους της Ζάμπιας.
Την ίδια ώρα, μία καλόγρια από το Κονγκό, η οποία εργαζόταν με τους Ισπανούς καθολικούς ιεραπόστολους στη Λιβερία, πέθανε από Έμπολα, ανακοίνωσε σήμερα η θρησκευτική οργάνωση για την οποία εργαζόταν στη Μαδρίτη.
Η Σαντάλ Πασκαλίν πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί “εξαιτίας του Έμπολα στο νοσοκομείο Σεν Ζοζέφ της Μονρόβιας” στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Hospitaller Brothers of St. John of God.
Η Πασκαλίν εργαζόταν μαζί με τον ισπανό ιερέα Μιγκουέλ Παζάρες, 75 ετών, ο οποίος την Πέμπτη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ισπανίας από τη Λιβερία όπου μολύνθηκε με Έμπολα.
Η Hospitaller Brothers είναι υπεύθυνη για την ΜΚΟ, η οποία διαχειρίζεται το νοσοκομείο της Λιβερίας όπου εργάζονταν ο ιερέας και η καλόγρια.
Εντοπίστηκαν δυο νέα κρούσματα- Σε καραντίνα 139 άτομα
Δύο νέα κρούσματα του ιού Έμπολα εντοπίστηκαν ενώ σε καραντίνα τέθηκαν 139 άτομα που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με τον ιό στη Νιγηρία, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Punch, λίγες ώρες μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε τώρα σε εννέα, εκ των οποίων δύο πέθαναν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Τσουκούου Ονιεμπούτσι.
Μία νοσοκόμα στη Νιγηρία πέθανε αυτή την εβδομάδα έχοντας κολλήσει τον ιό από τον σύμβουλο της κυβέρνησης της Λιβερίας Πάτρικ Σόγερ, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο του Λάγκος.
‘Εξι ακόμη ύποπτα κρούσματα μένει να επιβεβαιωθούν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.