Ουδέν νεώτερον για τον επίτροπο

Σε εκκρεμότητα το θέμα του επιτρόπου. Καμία οριστική απόφαση δεν έλαβαν κατά τη χθεσινή συνάντηση Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα ονόματα που ακούγονται

Ουδέν νεώτερον για τον επίτροπο, καθώς καμία απόφαση για το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Κομισιόν δεν έλαβαν ούτε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τον κύριο λόγο σε αυτή την υπόθεση έχει βεβαίως ο πρωθυπουργός, όπως αναγνωρίζουν και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η άποψη του οποίου λαμβάνεται υπόψη δεν αποτελεί όμως οδηγό των τελικών επιλογών του κ.Σαμαρά. Οι ισορροπίες που πρέπει όμως να κρατήσει ο πρωθυπουργός είναι λεπτές και τα πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους δεν προκαλούν ακριβώς ενθουσιασμό στο Μαξίμου, που πρέπει σε λίγες ημέρες και μέχρι το τέλος του μήνα να απαντήσει στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Και μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση πάντως, το κλίμα που επικρατούσε στο πρωθυπουργικό επιτελείο συνέκλινε στην επιλογή ενός προσώπου από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας για προφανείς εσωκομματικούς λόγους, τείνοντας στην απόρριψη των υποψηφιοτήτων της Άννας Διαμαντοπούλου και της Μαρίας Δαμανάκη. Κανένα σχόλιο δεν κάνουν όμως συνεργάτες του κ.Σαμαρά όσον αφορά στην τύχη της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κωστή Χατζηδάκη, ενώ άλλες πηγές εδώ και καιρό τοποθετούσαν τη Νίκη Τζαβέλλα σε κρατικό πόστο σχετικό με τον αγωγό TAP και τα ενεργειακά.

Ο τελευταίος ανασχηματισμός μάλιστα με την επιλογή- έκπληξη του Γκίκα Χαρδούβελη για τη θέση του υπουργού Οικονομικών δείχνει πως τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται