Νέα συνάντηση Τρόικας-Υπουργείου Εργασίας αύριο για το ελάχιστο εισόδημα

 

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού, Βασίλη Κεγκέρογλου, και της γενικής γραμματέως, Άννας Στρατινάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ανέφερε ότι εξετάσθηκαν τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και η εφαρμογή του θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, θεσμός της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών, όπως τη χαρακτήρισε το στέλεχος του υπουργείου.
Οι λεπτομέρειες της εφαρμογής του νέου θεσμού θα εξετασθούν σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον κ. Κεγκέρογλου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 14.00, στο υπουργείο Εργασίας.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την τρόικα να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας το συντονισμό του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων, που χορηγούνται από άλλα υπουργεία, όπως το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρχει έλεγχος των δαπανών και αποτελεσματικότερος καταμερισμός σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.
Η ίδια πηγή ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη σημερινή συνάντηση δεν ετέθησαν θέματα εργασιακών σχέσεων.
Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, σημείωσε πως επιβεβαιώθηκε η ταμειακή επάρκεια του συστήματος και τόνισε ότι κατά το πρώτο επτάμηνο του 2014 έχει απορροφηθεί το 57,33% της κρατικής επιχορήγησης, αντί του 58,33% που είχε προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό.