Όχι του ΠΑΣΟΚ αν προταθεί ο Σταϊκούρας για το υπουργείο Υγείας

Στην αντίληψη της Χαριλάου Τρικούπη υπέπεσαν δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες σε μέσα ενημέρωσης της Λαμίας, σύμφωνα με τα οποία, για το υπουργείο Υγείας προορίζεται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας -ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στη συγκεκριμένη περιοχή.
Το πρόβλημα που εντοπίζει το ΠΑΣΟΚ για την μετακόμιση του κ. Σταϊκούρα από το υπουργείο Οικονομικών στον ευαίσθητο κοινωνικά τομέα της Υγείας είναι ότι θα δοθεί λάθος μήνυμα στους πολίτες. Ο κ. Σταϊκούρας έχει το προφίλ ενός στελέχους, που ενδιαφέρεται μόνο για τους αριθμούς και για περιοριστικές πολιτικές, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η τυφλή συρρίκνωση δραστηριοτήτων, με κριτήριο αποκλειστικά το κόστος, αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.
Και, επιπλέον, είναι αντιεπικοινωνιακός, που δύσκολα μπορεί να απευθυνθεί σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, ενώ ο ταλαιπωρημένος χώρος της Υγείας έχει ανάγκη από άλλη σηματοδότηση, πέραν της προσήλωσης στο οικονομικό στοιχείο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.
Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι στο συγκεκριμένο υπουργείο πρέπει να ενισχυθεί το στοιχείο της ευαισθησίας και να ακολουθηθεί μια πιο κοινωνική πολιτική, η οποία είναι πολύ μακριά από το προφίλ και το… στιλ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.