Ο Σούμαχερ μπορεί να παραμείνει για πάντα ‘φυτό’

Η κατάσταση της υγείας παραμένει στάσιμη

ΜΙΚΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Εδώ και πέντε μήνες η κατάσταση της υγείας του πρωταθλητή της Φόρμουλα Ι παραμένει στάσιμη, με τους ιατρούς να εκφράσουν φόβους ότι ο Μίχαελ Σούμαχερ μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση φυτού για πάντα.

Ούτε η οικογένειά του ούτε οι θεράποντες ιατροί του έχουν εκδώσει ανακοίνωση για την υγεία του Σούμαχερ εδώ και έξι εβδομάδες. Αρχές Απριλίου, η εκπρόσωπος του Σούμαχερ Σαμπίνε Κεμ είχε αναφέρει ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ι, βρίσκεται στη φάση αφύπνισης από το τεχνητό κώμα και “δείχνει να έχει στιγμές συνείδησης και αφύπνισης».

Ο 45χρονος Γερμανός πρωταθλητής νοσηλεύεται από τις 29 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ της Γαλλίας ύστερα από ατύχημα που είχε στις γαλλικές Αλπεις.

Ο Δρ. Αντρέας Τσίγκερ, του Ευαγγελικού Νοσοκομείου στο Ολντενμπουργκ της Γερμανίας, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus ότι “είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε ένας ασθενής με βαριά εγκεφαλικά τραύματα μπορεί να ξυπνήσει”.

“Οσο όμως περνά ο καιρός και παραμένει σε αυτή την κατάσταση τότε συμπεραίνουμε ότι η ζημιά στον εγκέφαλο είναι πάρα πολύ μεγάλη και σοβαρή”, πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γιατρού της Φόρμουλα Ι, Γκάρι Χάρσταϊν.

“Οσο περισσότερο χρόνο ένας ασθενής παραμένει σε κώμα, τόσο πιο απίθανο είναι ότι θα συνέλθει” , ανέφερε.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ