Μετά τη θερμή στήριξη Γιούνκερ, ο Σαμαράς παρουσιάζει σήμερα το νέο αναπτυξιακό σχέδιο

Γιατί ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν συνέκρινε τον πρωθυπουργό με τον… ομηρικό Οδυσσέα

Η επίσκεψη του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χθες στην Αθήνα ήταν η τελική κίνηση στήριξης ενός εκπροσώπου της “βαθιάς Ευρώπης” στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μία εβδομάδα πριν τη διπλή μάχη της 25ης Μαϊου.

Τα καλά λόγια του κ.Γιούνκερ – ενός πολιτικού με κεντρικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα και ο οποίος μία ημέρα μετά το ευρωdebate, όπου πάντως δεν είχε αφήσει επικοινωνιακά τις καλύτερες εντυπώσεις, είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα ακατάλληλο για την πρωθυπουργία- τόσο για την οικονομική πορεία της Ελλάδας, όσο και για τον Antonis, αξιοποιούνται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ, η οποία θέλει να αναδείξει την αναγνώριση των εταίρων ως απόδειξη των θετικών βημάτων που έχουν γίνει. Και φυσικά να αντιπαραβάλει την εικόνα αυτή στην αβεβαιότητα, που κατά την κυβερνητική επιχειρηματολογία, θα φέρει ενδεχόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου έχει άλλωστε προβάλλει ιδιαίτερα την υποψηφιότητα του κ.Γιούνκερ ως ενός “φίλου της Ελλάδας”, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη όταν το grexit ήταν αντικείμενο συζήτησης.

Τη στάση του αυτή υπενθύμισε και ο ίδιος ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν στο πολιτικό μήνυμα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, παράλληλα με τα σχόλια και τις φωτογραφίες από την Αθήνα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Δεν εφείσθη μάλιστα καλών λόγων για τον κ.Σαμαρά τον οποίο αποκαλούσε με οικειότητα Antonis και τον οποίο συνέκρινε με τον ομηρικό Οδυσσέα:

“Αντιστάθηκε στο επικίνδυνο κάλεσμα των σειρήνων και τα παραπλανητικά οράματα ανάπτυξης βασισμένης στο χρέος”, υποστήριξε ο κ.Γιούνκερ. “Ο Αντώνης έδειξε σε όλους μας ότι ηγεσία σημαίνει να παίρνεις την ευθύνη, να βρίσκεις λύσεις, να παίρνεις αποφάσεις και να μην ψάχνεις δικαιολογίες για να καθυστερήσεις αυτά που πρέπει να γίνουν”, πρόσθεσε.

Η επίσκεψη του κ.Γιούνκερ στα γραφεία της FRONTEX στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αξιοποιείται επίσης επικοινωνιακά από το Μαξίμου ώστε να δείξει πως οι εισηγήσεις του κ.Σαμαρά για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο εισακούγονται

Ο πρωθυπουργός σήμερα στις επτά το απόγευμα θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό σχέδιο σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Ελλάδα: όραμα Ανάπτυξης» στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.