Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ GREXIT… Ο Γκάιτνερ κεραυνοβολήθηκε αλλά δεν έπεισε τον Σόιμπλε…

Ο Γκάιτνερ κεραυνοβολήθηκε αλλά δεν έπεισε τον Σόιμπλε…

Ο Γκάιτνερ κεραυνοβολήθηκε αλλά δεν έπεισε τον Σόιμπλε…

 

 

Το κόστος εξόδου και η Κίνα

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ

 

σε άτακτη υποχώρηση Μέρκελ-Σόιμπλε

«Βρήκα, το σχέδιο Σόιμπλε τρομακτικό για άμεση εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και ενημέρωσα αμέσως τον Ομπάμα».

Αποκαλύπτει, ο πρώην υπουργός των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ στο βιβλίο του “Stress Test” που μόλις κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και προσθέτει:


«Κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ευρώπη, μετέβη στο νησί Σιλτ, στη Βόρεια Θάλασσα, για να συναντήσει τον κ. Σόιμπλε. Στη διάρκεια γεύματος που είχαν στο γερμανικό θέρετρο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του είπε ότι «υπήρχαν πολλοί στην Ευρώπη που ακόμη πίστευαν ότι το να διώξουν τους Ελληνες από την Ευρωζώνη ήταν μία πιθανή, ακόμη και επιθυμητή, στρατηγική».

Η ιδέα του κ. Σόιμπλε ήταν ότι με την Ελλάδα έξω, η Γερμανία θα μπορούσε να διαθέσει την οικονομική στήριξη που χρειαζόταν η Ευρωζώνη, διότι ο γερμανικός λαός δεν θα εκλάμβανε τη βοήθεια προς την Ευρώπη ως ξελάσπωμα των Ελλήνων.

Επιπλέον, μία ελληνική έξοδος θα τρόμαζε αρκετά την Ευρώπη για να προχωρήσει σε ένα ισχυρότερο τείχος προστασίας.»

 

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ λέει μισή αλήθεια.

Πράγματι. Ήταν προαποφασισμένο το σουτ εξόδου της χώρας από Βερολίνο-Παρίσι.

Όντως. Οι Αμερικανοί διαφώνησαν έντονα αλλά δεν ήταν τελικά αυτοί που ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ την ελληνική καταστροφή.

 

Το γερμανικό σχέδιο άμεσης εκδίωξης κατέρρευσε από δύο ΙΣΧΥΡΕΣ έκτακτες παρεμβάσεις που υποχρέωσαν σε άτακτη υποχώρηση Μέρκελ και Σόιμπλε.

Πρώτη παρέμβαση:

Το κινέζικο τελεσίγραφο προς Βερολίνο που σήκωσε τείχος προστασίας στην Ελλάδα θυμίζοντας στους Γερμανούς ότι έχει επενδύσει πάνω από 60 δις ευρώ στη χώρα μας.

Δεύτερη παρέμβαση και καθοριστική:

Όταν έγινε γνωστό το ΚΟΣΤΟΣ-ΔΕΟΣ της  εξόδου.

Ήταν οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας μου (27 Σεπτεμβρίου και  4 Οκτωβρίου 2011) για την απόρρητη έκθεση της Κομισιόν που είχαν στα χέρια τους Σαρκοζί και Μέρκελ που τους πληροφορούσε για το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ κόστος μίας ελληνικής εξόδου.

Μία έκθεση που είχε συντάξει με δική τους εντολή η επιτροπή

των εξπέρ της Κομισιόν

Οι ειδικοί που εμπιστεύονταν κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

1.       Η σταθερότητα της ευρωζώνης ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με την ταχεία επανασταθεροποίηση της Ελλάδος.

2.       Έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη θα προκαλέσει καταστρεπτικές συνέπειες στο ευρώ και στις μεγάλες γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

Το κόστος που μέτρησαν λεπτομερώς –με σχετικούς πίνακες- κατατρόμαξε την ευρωπαϊκή ηγεσία.

3.Τελική λύση για την Ελλάδα –που θα αποτρέψει, όπως τονίζουν τη χρεοκοπία και το ντόμινο υψηλού κόστους που θα ακολουθήσει- είναι μία και μόνη:

40-50% διαγραφή του ελληνικού χρέους!

Το μοντέλο αυτής της λύσης εξηγούσαν  ότι μπορεί να εφαρμοστεί, αν χρειαστεί, και για τις   αποσταθεροποιημένες οικονομίες της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και ίσως αύριο για Ισπανία και Ιταλία.

Η πληροφορία αποδείχθηκε απολύτως ακριβής.

Επόμενη κίνηση (από τη δική μου πλευρά) ήταν να αναζητηθεί το κρίσιμο κομμάτι που παρουσιάζει (με πίνακες) το συγκεκριμένο ύψος κόστους μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ.

Αν αποδειχθούν ακριβείς, οι αριθμοί κόστους που πληροφορήθηκα από σοβαρή πηγή των Βρυξελών, τότε δικαίως κατατρόμαξε η ηγεσία της Ευρώπης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόρρητη έκθεση, την επομένη της ελληνικής εξόδου:

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο πρέπει να έχει στη διάθεσή του, τουλάχιστον, 700 δις ευρώ για να ανακόψει την εισβολή της κρίσης στις χώρες που χρωστάει η Ελλάδα.

Η Ευρώπη θα πρέπει να έχει σε ετοιμότητα άλλα 900 δις ευρώ για να κρατήσει (σε πρώτη φάση) όρθιες τις τράπεζες ( διασφαλίζοντας τις καταθέσεις) σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία. Και (σε δεύτερη φάση) τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που ήδη είναι ετοιμόρροπες.

Η Ευρώπη ακόμη θα πρέπει να έχει το ποσό γίγας του 1,4 τρις ευρώ για να συγκρατήσει την κατάρρευση των μεγάλων οικονομιών της Ισπανίας και Ιταλίας.

Το συνολικό κόστος της εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη συν τις όποιες πρόσθετες δαπάνες, όπως κατέληξε η επιτροπή, αγγίζει το ποσό-δέος των 3,1 τρις ευρώ (περίπου δέκα φορές πάνω από το συνολικό χρέος της χώρας μας).


Αυτή, είναι η Αλήθεια για το πως ενταφιάστηκε το Grexit.