Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος

Έχασε, το απόγευμα της Κυριακής, τη μάχη να κρατηθεί στην ζωή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος

 

Έχασε την μάχη να κρατηθεί στην ζωή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στις 6 το απόγευμα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος.

Ο μακαριστός, , πριν από λίγες ημέρες, είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όμως παρά τις προσπάθειες, των γιατρών η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης. Ο μακαριστός. κατα κόσμον Θεόκλειτος Σετάκης,γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη. Τις γυμνασιακές του σπουδές περάτωσε στην Κρήτη, σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πήρε πτυχίο και της Ανωτάτης Βιομηχανικής Πειραιά. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1960 Πρεσβύτερος, ενώ ,από το 1961 μέχρι το 1968, υπηρέτησε ως στρατιωτικός ιερέας. Ήταν στενότερος συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος τον είχε πρωτοσύγκελο στην Μητρόπολη των Ιωαννίνων.

Εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ιωαννίνων το 1975. Ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων , δοκιμίων σε περιοδικά και εφημερίδες, με τα οικονομικά της Εκκλησιάς και διατέλεσε για αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα γίνει η εκδημεία του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων.