“Ελιά στη σκιά του …γάλακτος!”

Από την διαδικασία απέχουν και μάλιστα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου

 

Εξήντα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες που θα αναδείξουν τους εκπροσώπους για την ευρωβουλή και στην Χαριλάου Τρικούπη τρέχουν να κλείσουν και τις τελευταίες εκκρεμότητες και να ολοκληρώσουν το σύνολο των 42 προσώπων που θα πλαισιώσουν την ευρωλίστα.

Μετά από την ανακοίνωση της πρώτης “φουρνιάς” των 17 υποψηφίων, στον σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη είναι η ανακοίνωση και των υπολοίπων υποψηφιοτήτων κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Κυριακή, σε ειδική εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του συνόλου της ευρωλίστας της Ελιάς.

Αγκάθι στην όλη διαδικασία δεν αποτελεί τόσο η επιλογή των προσώπων, όσο η πολιτική συγκυρία, με δεδομένο ότι είναι πολύ πιθανό την ίδια ημέρα να πραγματοποιείται στη Βουλή, η κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην συμφωνία με την τρόικα.

Σε αυτή την περίπτωση, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη εξετάζει το ενδεχόμενο της χρονικής μετάθεσης της εκδήλωσης, αφού δεν θα ήθελε η επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών, να “καπελωθεί” από την κοινοβουλευτική διαδικασία και το φορτισμένο κλίμα λόγω των αντιδράσεων κυβερνητικών βουλευτών για τη διάταξη που αφορά στο γάλα.

Ήδη πάντως από σήμερα αρχίζουν και οι περιοδείες σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, των πρώτων 17 εκλεκτών υποψηφίων, με κυρίαρχο ζητούμενο, τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης και την κινητοποίηση όλο και περισσοτέρων στελεχών.

Μια διαδικασία, ωστόσο, από την απέχουν και μάλιστα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου και τα οποία άλλωστε έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να διαχωρίσουν τη θέση τους τόσο από τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας, όσο και από τη στρατηγική της Ελιάς, μη αποδεχόμενα ακόμα και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι – πχ Γιώργος Πεταλωτής – με τη σημαία της Ελιάς για την ευρωβουλή.