«Το Ποτάμι»: Ανακοινώνει τις θέσεις του στις 25 Μαρτίου

«Το Ποτάμι»: Ανακοινώνει τις θέσεις του στις 25 Μαρτίου

 

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την ερχόμενη Τρίτη, επέλεξε ο Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματός του ενόψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» στο «Ποτάμι» φιλοδοξούν κατ’ αυτό τον τρόπο να εκπέμψουν ένα διπλό μήνυμα: πρώτον, να προχωρήσουν σε μια συμβολική πολιτική κίνηση, η οποία δεν θα έχει σχέση με τις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας. Δεύτερον και κυριότερο, σύμφωνα με τους επιτελείς του «Ποταμιού», να τονίσουν και τον πατριωτικό χαρακτήρα των προτάσεων που θα καταθέσει το κόμμα.

Η κίνηση του κ. Θεοδωράκη δεν είναι τυχαία. Αν και στο «Ποτάμι» αναγνωρίζουν ότι οι βασικές δεξαμενές από τις οποίες αντλούν ψηφοφόρους είναι η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, θεωρούν ότι μπορούν να απευθυνθούν και σε ένα κοινό το οποίο βρίσκεται «εγκλωβισμένο» στη Χ.Α.

Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης, τόσο στις επαφές που έχει αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο των περιοδειών του όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τις οποίες πραγματοποιεί αναζητώντας υποψηφίους για το ευρωψηφοδέλτιο, αναφέρει ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής δεν ταυτίζεται ιδεολογικά με το ακροδεξιό κόμμα, αλλά οδηγήθηκε εκεί ακριβώς λόγω της αδυναμίας των παραδοσιακών κομμάτων να προβλέψουν τη ραγδαία άνοδο της λεγόμενης αντισυστημικής ψήφου.

Ανασχεδιασμός οικονομίας

Ως προς το περιεχόμενο των θέσεων που θα παρουσιαστούν την Τρίτη, φαίνεται ότι κεντρικός άξονας είναι ο ανασχεδιασμός της οικονομίας κατά τέτοιο τρόπο που θα οδηγήσει σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Κατά τα λοιπά, και στο «Ποτάμι», όπως και στα υπόλοιπα κόμματα τα οποία εντός του επόμενου δεκαημέρου θα αρχίσουν να ανακοινώνουν σταδιακά το ευρωψηφοδέλτιό τους, βασικός σκοπός είναι η εξεύρεση προσώπων ικανών να στηρίξουν την προεκλογική εκστρατεία και να πλαισιώσουν τον κ. Θεοδωράκη.