Η Kia προετοιμάζεται για το μέλλον με υβριδική τεχνολογία

Την νέα ήπια υβριδική τεχνολογία της, αποκάλυψε η Kia. Τα μελλοντικά συστήματα κινητήρων – μετάδοσης κίνησης της εταιρίας έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μειωμένες εκπομπές ρύπων αλλά και βελτιωμένη απόδοση στα μοντέλα επόμενης γενιάς της Kia.

 

Το νέο υβριδικό σύστημα χρησιμοποιεί μια μπαταρία, μολύβδου – άνθρακα 48V, η οποία τροφοδοτεί ένα μικρό ηλεκτρικό κινητήρα για την αύξηση της παραγόμενης ισχύος του κινητήρα και τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων.

Το υβριδικό σύστημα της Kia θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε χαμηλές ταχύτητες αλλά και όταν ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα, ενώ η μπαταρία επαναφορτίζεται σε κάθε επιβράδυνση ανεξαρτήτως της ταχύτητας του οχήματος. Σε μεγάλη κυκλοφορία και στο αστικό οδικό δίκτυο, ο κινητήρας θα περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα start-stop με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Με την βοήθεια ενός ηλεκτρικού εκκινητήρα – δυναμό που παίρνει κίνηση από ιμάντα και αντικαθιστά το συμβατικό δυναμό ο κινητήρας ξεκινά αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς.

Η μπαταρία παρέχει επίσης ενέργεια σε έναν ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή (turbo), ο οποίος αυξάνει τη ροπή και την ισχύ στις χαμηλές στροφές. Οι μηχανικοί που ανέπτυξαν το σύστημα κίνησης σκοπεύουν ο ηλεκτρικός υπετροφοδότης να υποστηρίζει έναν μεγαλύτερο συμβατικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος θα παρέχει μεγαλύτερη ισχύ και ροπή, καθώς αυξάνονται οι στροφές λειτουργίας του κινητήρα. Το νέο υβριδικό σύστημα θα μπορούσε επίσης να τοποθετηθεί χωρίς τον ηλεκτρικό υπετροφοδότη για μια απλούστερη διάταξη κινητήρα – μετάδοσης κίνησης σε μικρότερα μοντέλα.

Κατά την εφαρμογή της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα παραγωγής, οι μηχανικοί της Kia είχαν στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 έως και 15%, ενώ ο ηλεκτρικός υπετροφοδότης έχει σχεδιαστεί ώστε η ισχύς να αυξάνεται από 15 έως 20 %, ανάλογα με την εφαρμογή της.

Ο νέος υβριδικός κινητήρας θα είναι διαθέσιμος στο εγγύς μέλλον σε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.