Η “Χρυσή Αυγή” ίδρυσε την “Εθνική Αυγή”

 

Η "Χρυσή Αυγή" ίδρυσε την "Εθνική Αυγή"

 

Η “Εθνική Αυγή”, είναι νέο κόμμα το οποίο ίδρυσε η “Χρυσή Αυγή” ως απάντηση στο ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου. Ο Ηλίας Κασιδιάρης τονισε ότι εάν βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, οι οπαδοί της θα μπορούν να εκφραστούν μέσω της “Εθνικής Αυγής”, ενός κόμματος που ίδρυσαν μέλη της Χ.Α. που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νόμο.

Το νέο μαθεύτηκε το Σάββατο στην πλατεία Ρηγίλλης όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 2.500 χρυσαυγίτες, οι οποίοι φωνάζωντας εθνικιστικά και υβριστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν την ετήσια συγκέντρωση μνήμης για τους πεσόντες των Ιμίων. Από τα μεγάφωνα ακούστηκαν τραγούδια του Νότη ενώ ακολούθησαν ομιλίες των κορυφαίων εκ των χρυσαυγιτών, οι οποίοι -αφού γενικώς έβριζαν όλους τους άλλους- αναφέρθηκαν εμφατικά στην προφυλακισμένη ηγεσία του κόμματος.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ακούστηκε ηχογραφημένο μήνυμα του προφυλακισμένου αρχηγού της Χ.Α., Νίκου Μιχαλολιάκου και ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή και τον εθνικό ύμνο.

Οι χρυσαυγίτες κατόπιν προχώρησαν σε σύντομη πορεία -από τη Ρηγίλλης μέχρι το Χίλτον- παρά τη σχετική απαγόρευση της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία είχε τεθεί σε συναγερμό από νωρίς, με μεγάλες δυνάμεις της διάσπαρτες σε πολλά σημεία του κέντρου, ωστόσο δεν έλειψαν οι εντάσεις, ειδικά στις διαδηλώσεις των αντιεξουσιαστών.