Διυπουργική για την απλοποίηση της διαδικασίας σύστασης επιχείρησης

H απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων αντικείμενο της διυπουργικής σύσκεψης. Διαψεύδει το ΥΠΑΑΝ το ενδεχόμενο το νομοσχέδιο για τα μη συνταγογραφουμενα φάρμακα να προχωρήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

H απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων θα είναι το αντικείμενο διϋπουργικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, και στην οποία θα προεδρεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κων/νος Ζήκος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν και οι παρεμβάσεις στην αγορά που προωθεί το υπουργείο στο πλαίσιο των προτάσεων του ΟΟΣΑ, στις οποίες μεταξύ άλλων προβλέπεται η απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, η κατάργηση της υποχρεωτικής διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, η κατάργηση της ενιαίας τιμής του βιβλίου, αλλά και αλλαγές στο καθεστώς πώλησης, παραγωγής και διακίνησης του ψωμιού.

Με τη χθεσινή βραδινή συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τους φαρμακοποιούς ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαβουλεύσεων και το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη του νομοσχεδίου, το οποίο θα παρουσιαστεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις αρχές Φεβρουαρίου και όχι στα τέλη Ιανουαρίου όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Η συνάντηση αυτή έληξε χωρίς να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ σε σχόλια που έγιναν από την πλευρά των φαρμακοποιών μετά τη συνάντηση, ότι το υπουργείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να προχωρήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κύκλοι του υπουργείο διαψεύδουν ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση.