Εκδήλωση ReAct στη Φρανκφούρτη: επενδύοντας σε ευρωπαϊκές αξίες

ReACT στη Φρανκφούρτη

Το ΕΚ ενέκρινε πρόσφατα τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό ή πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, ύψους 960 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα επτά χρόνια. Ποια είναι όμως η σημασία του προϋπολογισμού για τα κράτη μέλη και ποιες είναι οι ευρωπαϊκές αξίες που προωθεί. Αυτά τα ερωτήματα θα συζητηθούν στις 5 Δεκεμβρίου στην Φρανκφούρτη.

Το ReACt στην Φρανκφούρτη είναι το τρίτο συνέδριο από τα πέντε που διοργανώνονται από το ΕΚ εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου 2014 και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά από το σύνδεσμο δεξιά. Σχολιάστε στο Twitter με hashtag #reactfrankfurt.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο συνέδριο είναι η αλληλεγγύη, μία από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ. Το ερώτημα είναι κατά πόσον έχει γίνει πια αγεφύρωτη η διαφορά ανάμεσα στις χώρες που κυρίως συμβάλλουν στον προϋπολογισμό και σε εκείνες που κυρίως εισπράττουν από τα κονδύλιά του.

Τι αποφέρουν στον φορολογούμενο πολίτη οι δαπάνες της ΕΕ για την κατάργηση των εσωτερικών συνόρων, τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και την ασφάλεια. Είναι θέματα που βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ΕΕ; Τέλος θα εξετασθούν η απασχόληση, η ανάπτυξη και ο ρόλος των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι η κ. DanielaSchwarzerαπό το Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Ασφαλείας, ο Gerhard Untiedt από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών και Περιφερειακών Αναλύσεων και ο Henrik Müller από το Πανεπιστήμιο του Dortmund.

Οι εκδηλώσεις ReAct πραγματοποιούνται σε ευρωπαϊκές πόλεις με σκοπό να δώσουν την ευκαιρία σε εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες να αναπτύξουν τις ιδέες τους για σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ευρώπη. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και ήταν αφιερωμένη στην απασχόληση. Η δεύτερη έγινε στη Βαρσοβία με θέμα το ρόλο της ΕΕ στον κόσμο.