Πάγκαλος: “Γελοιωδέστατος ο Πελεγρίνης”

Ευθύνες από Πάγκαλο σε Πελεγρίνη και Αρβανιτόπουλο για την κατάσταση που επικρατεί στα ΑΕΙ. Τι ανέφερε για την Πρωτοβουλία των 58

 

Όχι μόνο στον πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και στον υπουργό Παιδείας έστρεψε τα βέλη του για την κατάσταση στα ΑΕΙ ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5, ο Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε “γελοιωδέστατο” τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη.

“Για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο φταίει ο γελοιωδέστατος πρύτανης, ο κ. “Πελεγκρίνι” που πήγε μέσα στην κρίση, με κλειστό το πανεπιστήμιο, να μας πει από το Παρίσι για την πτώση του Ιουλιανού. Δεν φταίει ο υπουργός που του έδωσε το δικαίωμα να είναι πρύτανης; Δεν παρέτεινε τη θητεία του ο νυν υπουργός;

Γιατί δεν παρέτεινε τη θητεία των συμβουλίων που εξελέγησαν με διαφανείς διαδικασίες από τους καθηγητές και το διδακτικό προσωπικό και διαμορφώθηκε μια παράλληλη εξουσία με τον κ. “Πελεγκρίνι” και δεν φταίει ο υπουργός; Γιατί δεν έχει ευθύνη; Δεν φταίει ο υπουργός που δίνει αμνηστία σε αυτούς που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, επειδή δεν είχαν απογραφεί;”, διερωτήθηκε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σχολίασε και τα πολιτικά τεκταινόμενα αναφορικά με τις ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά και για τον ρόλο του ΚΚΕ.

“Το ΚΚΕ καταδίκασε το ΕΑΜ, την ΕΔΑ και κάθε προσπάθεια συνεργασίας με την αστική τάξη και είναι τώρα ένα κόμμα επαναστατικό, το οποίο θέλει να ξανακάνει τη 17η Νοέμβρη και τη Σοβιετική Ένωση. Του Οκτώβρη εννοώ… Νόμιζα ότι με το παλιό ημερολόγιο ήταν Νοέμβρης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Καλωσόρισε, ωστόσο, την Πρωτοβουλία των 58 για τον ενιαίο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς αν και δήλωσε ότι δεν πρέπει να μετάσχει σε αυτήν.

“Δεν με προσέγγισαν, αλλά δεν υπήρχε και χρόνος. Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να μετέχουν όσοι προέρχονται από την αναστάτωση και την αποδοκιμασία προς το πολιτικό σύστημα γενικότερα. Είμαι ένας από αυτούς και δεν σκοπεύω έτσι να επανέλθω ως ενεργός πολιτικός”, ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι από την κίνηση πρέπει να εξαιρεθούν όλοι όσοι συμμετείχαν σε παλαιότερες κυβερνήσεις αναφερόμενος ειδικά στον Τάσο Γιαννίτση, βασικό ομιλητή την περασμένη Κυριακή σε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των 58 στη Θεσσαλονίκη.

“Έχω εκδηλώσει τη συμπάθεια και την υποστήριξή μου προς την κίνηση των 58. Αλλά δεν πρόκειται να μετάσχω ούτε σε αυτήν ούτε σε κάποια άλλη κίνηση.

Αν συνεχίσουν να μαζεύουν συγκεκριμένους υπουργούς από συγκεκριμένο χώρο της πρόσφατης πολιτικής μας ιστορίας, δεν θα καρποφορήσει η κίνηση. Εννοώ τον κ. Γιαννίτση, ο οποίος είναι σεσημασμένος υπουργός της εποχής Σημίτη” τόνισε.

“Όταν ακούω το όνομα του Γιαννίτση, αμέσως το μυαλό μου πάει στον Σημίτη. Δεν είμαι γενικώς εχθρός του Σημίτη, αλλά έχω επιφυλάξεις για την πολιτική του.

Όποιος ήταν υπουργός του οποιουδήποτε πρέπει να σηκωθεί και να φύγει και έχω κάνει πρόταση για τις ευρωεκλογές ότι πρέπει το ψηφοδέλτιο να συγκροτηθεί από ανθρώπους που δεν ήταν υπουργοί και βουλευτές ή δήμαρχοι και νομάρχες και θα έλεγα ούτε καν δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι”, συμπλήρωσε.