Γυαλιά εντοπίζουν φλέβες


Νέο εργαλείο στα χέρια των γιατρών
Γυαλιά εντοπίζουν φλέβες

 

Καλύτερες αιμοληψίες χωρίς περιττά τρυπήματα στις φλέβες υπόσχεται το σύστημα γυαλιών Eyes-On Glasses System. Το σύστημα ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ και απευθύνεται στους γιατρούς και το ειδικευμένο προσωπικό για τις αιμοληψίες και τη χορήγηση ενδοφλεβίων θεραπειών και τους βοηθά να εντοπίζουν άμεσα την πιο κατάλληλη φλέβα στο σώμα του ασθενή.

Τα γυαλιά είναι εξοπλισμένα με φως πλήρους φάσματος, ώστε οι χρήστες τους να βλέπουν κάθε λεπτομέρεια στις φλέβες και στο δέρμα, στην επιδερμίδα και κάτω από αυτήν. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν ακριβείς εικόνες και να τις στείλουν σε άλλες συσκευές μέσω Wi-Fi, Bluetooth κτλ, στην περίπτωση που πρέπει να γίνουν περαιτέρω αναλύσεις.

Ακόμη, δεν δεσμεύουν τα χέρια των χρηστών τους, ενώ προβάλλουν τις εικόνες στο κέντρο του οπτικού τους πεδίου, χωρίς να κουράζουν τα μάτια. Μάλιστα, διαθέτουν και ψηφιακή μνήμη, ώστε να αποθηκεύουν στοιχεία για τον ασθενή στα οποία οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα μπορούν να ανατρέχουν κάθε φορά που είναι απαραίτητο, χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Το νέο σύστημα γυαλιών  αποτελεί εφεύρεση ερευνητών από την εταιρεία ανάπτυξης απεικονιστικής τεχνολογίας, Evena Medical, οι οποίοι συνεργάστηκαν για τη δημιουργία τους με ερευνητές της Epson.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα βελτιώσει πάρα πολύ τις αιμοληψίες και τις ενδοφλέβιες θεραπείες και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο εξωτερικό τον επόμενο χρόνο.