Πατρινό Καρναβάλι: Υποχρεωτικό το ΑΦΜ για κάθε καρναβαλικό πλήρωμα!

Στο στόχαστρο της τρόικας και το… Πατρινό Καρναβάλι. Πρόστιμα σε καρναβαλικά πληρώματα

 

Το Πατρινό Καρναβάλι, το οποίο στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τους 40.000 καρναβαλιστές που ξεχύνονται στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας χαρίζοντας σε όλη την Ελλάδα απίστευτες στιγμές κεφιού… κινδυνεύει από την τρόικα!

Είναι γνωστό ότι κατ’ εντολήν της Τρόικας οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των Εφοριών «ξεσκονίζουν» πλέον τα πάντα και ήταν γνωστό από το καρναβάλι του 2013 πως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα έλεγχε ορισμένα από τα καρναβαλικά πληρώματα (κυρίως τα υπεράριθμα).

Και αυτό έγινε! όπως αναφέρει η εφημερίδα “Κόσμος”, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους των καρναβαλικών πληρωμάτων Ακη Βαβαρούτα, η Εφορία επέβαλλε πρόστιμα σε καρναβαλικά πληρώματα ύψους 10 έως και 15.000 ευρώ με την αιτιολογία όταν λειτουργούν «επαγγελματικά», ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, κατασκευάζουν και πωλούν στολές στα μέλη τους άρα θα έπρεπε να είχαν κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, να τηρούσαν λογιστικά βιβλία και να είχαν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Από τα 200 περίπου πληρώματα τον περασμένο Φεβρουάριο έλεγχος έγινε μόνο σε δέκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο έλεγχος δεν θα επεκταθεί και σε άλλα. Γιατί αν ισχύσει έστω και για ένα καρναβαλικό πλήρωμα η υποχρέωση να τηρεί βιβλία και να έχει ΑΦΜ, τότε θα πρέπει να ισχύει για όλα.

Οι δέκα αρχηγοί πληρωμάτων που τιμωρήθηκαν με πρόστιμο είναι έτοιμοι να ασκήσουν προσφυγή, στην οποία θα ζητούν εμμέσως και τον έλεγχο σε όλα τα πληρώματα.

Μάλιστα ετοιμάζουν μέσω του δικηγόρου τους Άκη Βαβαρούτα, την προσφυγή τους στο Διοικητικό Εφετείο.

Πηγή: thebest.gr