Στα χέρια των Γερμανών η υγεία των Ελλήνων!

Στην Task Force των Γερμανών αναθέτει η κυβέρνηση την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας υγείας των Ελλήνων και του ΕΟΠΥΥ με κόστος μάλιστα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια τη στιγμή που έχουν υποβληθεί προτάσεις χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Την ίδια ώρα που ό Άδωνις υποστηρίζει πως έχει ξεκινήσει ο “διάλογος” με ιατρικούς συλλόγους και φορείς ο κύβος φαίνεται να έχει ριφθεί προ πολλού.

Το σχέδιο της Task Force προβλέπει νέα «κουρέματα» σε παροχές των ασφαλισμένων, ασθενείς πολλών ταχυτήτων με διαφορετικά «πακέτα» κάλυψης, ένταξη όλων των μονάδων υγείας και των πολυιατρίων στο ΕΣΥ και αξιολογήσεις προσωπικού.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα προβλέπει συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις. Αυτό συνεπάγεται νέες επιβαρύνσεις για τους ασφαλισμένους και πιθανόν το εισιτήριο των 25 ευρώ που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για την είσοδο των ασθενών στα νοσοκομεία από αρχές του 2014 να είναι πταίσμα μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά αποφασίστηκαν ενώ μόλις πρίν λίγες μέρες ο Γεωργιάδης είχε παραλάβει πρόταση-πόρισμα από ελληνική επιστημονική επιτροπή και μάλιστα δωρεάν (σχέδιο Σουλιώτη). Παρ’όλα αυτά η υλοποίηση του σχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ ειχε ήδη ανατεθεί στην Task Force.

 

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω,σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», οι Έλληνες  θα πληρώσουν επιπλέον την Task Force μέσω της επιτροπής «Υγεία εν Δράσει» για να τους κόψουν τις παροχές με 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τι προβλέπει το σχέδιο της Task Force; Νέο ΕΟΠΥΥ που θα παρέχει μειωμένες παροχές στους ασθενείς, δε θα διαθέτει πολυϊατρεία και μονάδες υγείας και θα ελέγχεται από ξένους μάνατζερ. Οι μονάδες του μεταφέρονται στο ΕΣΥ.

Σε όλη τη διαδικασία, βασικοί εταίροι της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι το γερμανικό υπουργείο Υγείας αλλά και θυγατρική εταιρεία που συνδέεται με κολοσσιαίο ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας.

Ο ΕΟΠΠΥ αναμένεται να αγοράζει υπηρεσίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, με μειωμένες παροχές στους ασθενείς, χωρίς πολυϊατρεία και μονάδες υγείας, ο οποίος θα ελέγχεται μάλιστα και από ξένους μάνατζερ.

 

Αυτό σημαίνει πώς έρχεται περαιτέρω μείωση των παροχών, ενώ δημιουργούνται ασθενείς δύο ταχυτήτων, αυτοί που έχουν να πληρώσουν και παίρνουν περισσότερες υπηρεσίες και εκείνοι που δεν έχουν και λαμβάνουν το περιορισμένο πακέτο.

 

Η κυβέρνηση παραδίδει δηλαδή άνευ όρων και την υγεία στους δανειστές και τα συμφέροντα που αυτοί εκπροσωπούν. Ξένοι μάνατζερ θα αμείβονται με τεράστια ποσά για να αφήνουν τους Έλληνες ακάλυπτους όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

 

Θα κερδοσκοπούν μέσω των εταιρειών που θα εκπροσωπούν και θα συνεργάζονται με ξένες επιχειρήσεις (για παράδειγμα ασφαλιστικές υπηρεσίες), ενώ οι Έλληνες θα πεθαίνουν στο δρόμο ελλείψει φαρμάκων και περίθαλψης.

 

Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος της κυβέρνησης. Θαυμάστε το…