Στην Βουλή τα αιτήματα

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή, τα αιτήματα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια και Ευσταθίου Μπούκουρα.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Ζαρούλια κατηγορείται για παράβαση του νόμου 2168/93 περί όπλων και πυρομαχικών, μετά την απόπειρά της να μεταφέρει στον – κρατούμενο στην Αντιτρομοκρατική – σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, ένα φυσίγγιο όπλου. Ο κ. Μπούκουρας κατηγορείται για εξύβριση, απειλή και κακόβουλη βλασφημία εναντίον του δημάρχου Κορίνθου, καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή βρίσκονται και απολογούνται τα τέσσερα άτομα -μεταξύ των οποίων και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιος Πανταζής – που αναγνωρίστηκαν από τα μέλη του ΚΚΕ, ότι συμμετείχαν σε ομάδα της Χρυσής Αυγής, που τούς επιτέθηκε στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με όρους, κατέθεσε στον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης ‘Αγγος. Ο κατηγορούμενος φέρεται να βρισκόταν μέσα στην καφετέρια που ήταν και ο Παύλος Φύσσας και να είναι αυτός που κινητοποίησε μέλη της Οργάνωσης να σπεύσουν στο σημείο.

Την ίδια ώρα, με μυστική ονομαστική ψηφοφορία, την επόμενη Τετάρτη, η Ολομέλεια της βουλής θα λάβει την τελική απόφαση για την άρση ασυλίας των Χρυσαυγιτών βουλευτών  Ηλιόπουλου, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μπούκουρα, Γερμενή και Αλεξόπουλου, μετά την εισήγηση της επιτροπής δεοντολογίας με 8 ψήφους υπέρ και ένα παρόν- αυτό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Πολύβιου Ζησιμόπουλου.

Ο Γιώργος Γερμενής, ο ένας από τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αν και τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του, μίλησε για πολιτική δίωξη και για κυνήγι μαγισσών γύρω από όσους στηρίζουν την Χρυσή Αυγή.Μάλιστα υποστήριξε ότι τη δεκαετία του ’60 ο παππούς του έστελνε την μητέρα του στο περίπτερο να αγοράσει το Ριζοσπάστη και τον έκρυβαν για να μην τον δουν.  

Την άρση της ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια ζήτησε από τη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη σφαίρα που είχε τοποθετήσει μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο ο οποίος προοριζόταν για τον άνδρα της Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν ήταν κρατούμενος στην Αντιτρομοκρατική. Παράλληλα, ζητά την άρση της ασυλίας του βουλευτή Κορίνθου της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, για επίθεση κατά του δημάρχου Κορίνθου, Αλέξανδρου Πνευματικού.

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη η ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την υπηρεσία Νομοθετικού Έργου της Βουλής η ρύθμιση να ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες.