Η βρετανίδα “λευκή χήρα” πίσω από το μακελειό στη Κένυα

Η Samantha Lewthwaite, Βρετανίδα που ασπάστηκε το Ισλάμ, κόρη Βρετανού στρατιωτικού είναι σύμφωνα με βρετανικά μέσα ο εγκέφαλος της δολοφονικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο της Κένυας

Η τρομοκρατική επίθεση της οργάνωσης Σεμπάμπ, των Σομαλών ισλαμιστών μαχητών, έγινε υπό τις οδηγίες μιας γυναίκας, της 29χρονης Βρετανίδας   Samantha Lewthwaite, της αποκαλούμενης “λευκής χήρας”, η ο οποία συμμετείχε και στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη Mirror  η γυναίκα έδινε εντολές στους δράστες στα αραβικά μέσα στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, κατά την εισβολή το περασμένο Σάββατο.

Στρατιώτες είπαν, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως μια λευκή γυναίκα που φορούσε βέλο, έδινε εντολές στους δράστες στα αραβικά μέσα στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, κατά την εισβολή το περασμένο Σάββατο.

 

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς εκτελέστηκαν γιατί δε μπορούσαν να απαγγείλουν το Κοράνι ή να προφέρουν το όνομα της μητέρας του προφήτη Μωάμεθ.

Το όνομά της ίδιας βρίσκεται στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους του κόσμου. Ο σύζυγός της Jermaine Lindsay ήταν ένας από τους  βομβιστές της επίθεσης της 7ης Ιουλίου του 2005 όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι στο σταθμό του μετρό κοντά στο King’s Cross.

 

Το όνομά της έχει συνδεθεί με την επίθεση με χειροβομβίδα σε μπαρ της Κένυας γεμάτο τουρίστες, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Η Lewthwaite ασπάστηκε το Ισλάμ στην εφηβεία της, εποχή κατά την οποία χώρισαν οι γονείς της.

 

Πηγή: mirror.co.uk