Πλούσιοι Κινέζοι «αγοράζουν» Αμερικανίδες παρένθετες μητέρες

Ένα νέο είδος… επιχείρησης έχει ξεκινήσει μεταξύ Αμερικής και Κίνας με πλούσιους Κινέζους να προσλαμβάνουν Αμερικανίδες για παρένθετες μητέρες!

Οι παρένθετες μητέρες δίνουν έναν άλλον «αέρα» στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας  κυοφορώντας τα έμβρυα με εξωσωματική γονιμοποίηση και βέβαια πληρώνονται γι’ αυτό με το αζημίωτο.

Τα πρακτορεία παρένθετων μαμάδων στην Κίνα και τις ΗΠΑ είναι πρόθυμα να δώσουν λύση στο πρόβλημα των πλούσιων Κινέζων που «παλεύουν» με την υπογονιμότητα και επιθυμούν να αποκτήσουν ένα μωρό μακριά από τις κινεζικές πολιτικές επιταγές ή που θέλουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα.

Ένας άλλος λόγος είναι η μετανάστευση σύσσωμης της οικογένειας. Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να κάνουν αίτημα για Πράσινη Κάρτα για τους γονείς τους όταν κλείσουν τα 21 τους.

Στην Κίνα είναι παράνομη η χρήση παρένθετης μητέρας κι έτσι οι Κινέζοι γονείς που αποκτούν παιδί με αυτόν τον τρόπο το κρατούν μυστικό, συχνά φτάνοντας στα άκρα με τις γυναίκες να προσποιούνται ότι είναι έγκυες…

Όλο και περισσότερες έγκυες Κινέζες ταξιδεύουν στις ΗΠΑ εξάλλου για να γεννήσουν ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά τους αμερικανική υπηκοότητα.

Ένα μέσο «πακέτο» για παρένθετη μητέρα που προσφέρει κινεζικό πρακτορείο είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό», καθώς κυμαίνεται από 120.000 ως 200.000 δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι διατίθεται μόνο για πλούσιους Κινέζους.

Η παρένθετη μητέρα αμείβεται περίπου με 22.000 και 30.000 δολάρια, ενώ το πρακτορείο λαμβάνει περίπου 17.000 με 20.000 δολάρια και τα νομικά έξοδα φτάνουν έως 13.000 δολάρια. Η τιμή «εκτοξεύεται», όταν απαιτείται και ωοληψία. Αυτό μπορεί να κοστίσει επιπλέον 15.000 δολάρια, ενώ τα έξοδα τοκετού και κύησης κυμαίνονται από 9.000 ως 16.000 δολάρια.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ η πρακτική της παρένθετης μητέρας είναι τόσο ακριβή ώστε τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες Αμερικανοί γονείς έχουν καταφύγει στην Ινδία για τον λόγο αυτόν.