Σερί ρατσιστικών μηνυμάτων για τη νέα Μις Αμερική

 

Σερί ρατσιστικών μηνυμάτων για τη νέα Μις Αμερική

 

Εδώ και λίγες ώρες η Αμερική έχει τη νέα της… Μις για το 2014 μόνο που είναι ινδικής καταγωγής και αυτό είναι κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς.

Η Νίνα Νταβουλούρι είναι η πρώτη Αμερικανίδα ινδικής καταγωγής που στέφεται Μις Αμερική  2014 κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει το Twitter προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια.

Η Νίνα επικράτησε των υπόλοιπων υποψηφίων από 49 άλλες πολιτείες συν τις Παρθένες Νήσους, το Πουέρτο Ρίκο και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

«Είμαι τόσο περήφανη που γίνομαι η πρώτη Ινδή Μις Αμερική», είπε η 24χρονη από τη Νέα Υόρκη, η οποία φιλοδοξεί να γίνει γιατρός.

Στην κριτική επιτροπή ήταν η πρώην Μις Αμερική, Ντίντρε Ντάουνς Γκαν, το αστέρι του NBA Αμάρε Στούντεμαϊρ, ο Λανς Μπας του συγκροτήματος ‘N Sync, ο κωμικός ηθοποιός Μάριο Καντόνε και η τηλεοπτική σεφ Κάρλα Χολ.

«Πότε επιτέλους θα κερδίσει λευκή γυναίκα τον τίτλο;» ήταν ένα από τα ρατσιστικά σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter.

«Διάλεξαν μουσουλμάνα. Αυτό θα ικανοποίησε τον Ομπάμα, θα του δώσει ψήφο» ήταν ένα ακόμη κακεντρεχές και κυνικό σχόλιο, αν και οι περισσότεροι Ινδοί δεν είναι μουσουλμάνοι…

Άλλος μάλιστα χρήστης του Twitter συνέδεσε την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου με τη νικήτρια των καλλιστείων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μις Αμερική ή Μις Αλ Κάιντα».

Όπως έχει δείξει και το παρελθόν η καταγωγή αποτελεί ταμπού στα καλλιστεία. Το 2010 το στέμμα κέρδισε η Ρίμα Φάκι από το Λίβανο, που επίσης ήρθε αντιμέτωπη με ένα χείμαρρο αντιδράσεων.

Ωστόσο, υπήρξαν ορισμένοι χρήστες του Twitter που αντιτάχθηκαν στα αρνητικά σχόλια και δήλωσαν ενοχλημένοι με το ρατσισμό που υπέστη η νέα Μις Αμερική.

«Δεν θα ασχοληθώ με τα σχόλια. Με αφήνει αδιάφορο μια ομάδα ρατσιστών που επιτίθεται σε ανθρώπους. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.»

«Οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν πιάσει πάτο με τα σχόλιά τους. Η Miss America είναι Ινδή, ξεπεράστε το».