Θ. Πάγκαλος: Αδιανόητη η επάνοδος Σημίτη – Παπανδρέου στην ενεργό πολιτική

Επίθεση Πάγκαλου σε Σημίτη και Παπανδρέου. Χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ  «κόμμα τραμπούκων», παραλληλίζοντάς τον με τη Χρυσή Αυγή

Αποτυχημένους  πρωθυπουργούς χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου μιλώντας στη Δημόσια τηλεόραση, χωρίς όμως να εξηγήσει αν και ο ίδιος ήταν αποτυχημένος καθώς μετείχε στις κυβερνήσεις τους.

«Ανήκουν στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν αποτυχημένοι πρωθυπουργοί και οδήγησαν το κόμμα στο περιθώριο» σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν στην πολιτική: «Θα ήταν αδιανόητο και ελαφρώς γελοία η ιδέα να επιστρέψουν στην ενεργό πολιτική».

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι δεν θα πάει ούτε σήμερα στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν τον ενδιαφέρει, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου τόνισε κάπως ειρωνικά: «Αυτή τώρα η επανεμφάνιση της τριανδρίας, δεν ξέρουμε και επί ποιού θέματος είναι.  Αν Σημίτης και Παπανδρέου ήθελαν να δείξουν ότι είναι με το κόμμα ας το εκδήλωναν όπως εγώ πηγαίνοντας σε πολλές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ να καθίσουν σε μια καρεκλίτσα».

Ο πρώην αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ  την οποία χαρακτήρισε “αμαρτωλή” υποστηρίζοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά πως κάποια έπαιρναν «μαύρα και αφορολόγητα ακόμη στην ΕΡΤ» και ομολογώντας πως μεγάλη ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας, εξάλλου, για τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλη λύση», ενώ για το μέιλ της τρόικας σχετικά με την αμυντική βιομηχανία σημείωσε ότι «η πρόταση της τρόικας για τα αμυντικά συστήματα είναι από το 2011».

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ  «κόμμα τραμπούκων», παραλληλίζοντάς τον με τη Χρυσή Αυγή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα τραμπούκων, όπως είναι από την άλλη πλευρά η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι δικαίωμά τους να μου ρίχνουν γιαούρτι όταν πάω να μιλήσω δημόσια. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του πολιτεύματος, το ίδιο και η Χρυσή Αυγή».