Το hangover μυστικού πράκτορα και η σφαίρα που ίσως σκότωσε τον Κένεντι

Νέα θεωρία για τη δολοφονία του John F. Kennedy. Ο ρόλος του μυστικού πράκτορα και ο μοιραίος πυροβολισμός

Λίγους μήνες πριν από τη συμπλήρωση της 50ής επετείου επετείου από τη δολοφονία του John F. Kennedy, ντοκιμαντέρ τηλεοπτικού δικτύου ισχυρίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε πυρά και από μυστικό πράκτορα.

Το “JFK: The Smoking Gun” του ReelzChannel βασίζεται στη δουλειά του συνταξιοδοτημένου αστυνομικού ντετέκτιβ Colin McLaren και το βιβλίο “Mortal Error: The Shot that Killed JFK” του Bonar Menninger.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο πράκτορας George Hickey, που πέθανε το 2011, πυροβόλησε τον John F. Kennedy, όντας, σύμφωνα με το belfasttelegraph.co.uk, σε hangover, καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε βρεθεί σε πάρτι με συναδέλφους του.

Ο Hickey βρισκόταν στο αυτοκίνητο πίσω από τη λιμουζίνα που μετέφερε τον J. F. Kennedy. “Αυτό που λέμε είναι πως πιστεύουμε ότι επρόκειτο για ένα τραγικό ατύχημα στην ένταση της στιγμής”, σημείωσε ο Colin McLaren μιλώντας στο Television Critics Association.

Βάσει του ντοκιμαντέρ, που βασίζεται στη δουλειά του Howard Donahue που ξόδεψε 20 χρόνια για να μελετήσει τη δολοφονία, όταν ο Lee Harvey Oswald πυροβόλησε πρώτη φορά, ο Hickey απάντησε επιχειρώντας να πυροβολήσει τον δράστη.

Όντας άπειρος με το όπλο και επειδή το αυτοκίνητο έκανε απότομες κινήσεις πυροβόλησε και χτύπησε κατά λάθος τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο J F Kennedy είχε ήδη χτυπηθεί στον λαιμό, αλλά ίσως να μην είχε τραυματιστεί θανάσιμα από τα πυρά του Lee Harvey Oswald. “Δεν ισχυριζόμαστε πως εμπλεκόταν σε κάποια συνωμοσία”, τονίζει ο Colin McLaren.

Η θεωρία αυτή πρόκειται να ανοίξει για μία ακόμα φορά τη συζήτηση ως προς το ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του John F Kennedy, με το 75% των Αμερικανών να λέγεται πως δεν πιστεύει την επίσημη εκδοχή των γεγονότων της δολοφονίας.