Χτύπησαν βουλευτή με τούβλο και τον άφησαν αναίσθητο!

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου φιλοβρετανικού κόμματος χτυπήθηκε στην διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε προτεστάντες και αστυνομικούς

 

Χτύπησαν βουλευτή με τούβλο και τον άφησαν αναίσθητο!

 

Στις 12 Ιουλίου στο Μπέλφαστ, στην διάρκεια της παραδοσιακής πορείας των προτεσταντών των ταγμάτων της Οράγγης, ένας βορειοϊρλανδός βουλευτής χτυπήθηκε στο κεφάλι με τούβλο, έμεινε αναίσθητος και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Ο Νάιγκελ Ντοντς είναι ηγέτης του Ενωτικού Δημοκρατικού Κόμματος DUP, του μεγαλύτερου φιλοβρετανικού κόμματος.
Ο Ντοντς χτυπήθηκε στην διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στους προτεστάντες και τους αστυνομικούς. Οι προτεστάντες, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν σπαθιά, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που τους είχαν κλείσει το δρόμο, ο οποίος διασχίζει την καθολική συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης, εξαιτίας φόβων για παρεκτροπές.
Οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και έφηβοι, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ, τούβλα, μπουκάλια, κουτιά μπύρας και κροτίδες.
Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίσθηκαν επτά αστυνομικοί.
Ο Ντοντς, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος της Βόρειας Ιρλανδίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο από το 2001, προσπάθησε να πείσει τους διαδηλωτές να μην προβούν σε πράξεις βίας.
Οι προτεστάντες των ταγμάτων της Οράγγης παρελαύνουν κάθε χρόνο στις 12 Ιουλίου στο Μπέλφαστ κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιείται για την επέτειο της νίκης του προτεστάντη βασιλιά Γουλιέλμου ΙΙΙ στη μάχη του Μπόιν το 1690.