Διεθνές ένταλμα σύλληψης απειλεί τον Σον Κόνερι

 

Διεθνές ένταλμα σύλληψης απειλεί τον Σον Κόνερι

 

Με διεθνές ένταλμα σύλληψης απειλεί τον διάσημο ηθοποιό Σον Κόνερι καθώς και τη σύζυγό του Μισελίν, ισπανός δικαστής ο οποίος ζητεί εξηγήσεις για τη συμφωνία απόκτησης της πολυτελούς έπαυλης του ζεύγους στη Μαρμπέγια.

Στο στόχαστρο του δικαστή δεν είναι μάλιστα μόνο οι Κόνερι καθώς ο ισπανός λειτουργός έχει μία λίστα με 20 συνολικά άτομα- στόχο των ερευνών του στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς γύρω από την απόκτηση του πολυτελούς κτιρίου στην περίφημη Κόστα ντελ Σολ, όπου ο σκοτσέζος σταρ συνήθιζε να παραθερίζει μέχρι το 1999. Εκείνη τη χρονιά, η έπαυλη πωλήθηκε και το 2004-05, στο ίδιο οικόπεδο ανεγέρθη ένα πολυτελές κτίριο τεσσάρων ορόφων για το οποίο η δικαιοσύνη έχει υποψίες για έκδοση παράνομης κατασκευαστικής άδειας από τον γνωστό για την εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς, και πρώην δήμαρχο της Μαρμπέγια Χεσούς Χιλ ι Χιλ.

Εμπνευσμένη από την ταινία Τζέιμς Μποντ του 1964 με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι, η έρευνα έχει λάβει την ονομασία «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος». Μόνο που σε αυτή την υπόθεση ο 82χρονος πλέον διάσημος ηθοποιός πρέπει να αναμετρηθεί με τη δικαιοσύνη την οποία αποφεύγει από το 2010 – οπότε και κλήθηκε να καταθέσει για πρώτη φορά- ορθώνοντας «κάθε είδους νομικά εμπόδια» όπως διατείνεται ο δικαστής.

Οι Κόνερι υποστηρίζουν από την πλευρά τους πως δεν υπάρχει τίποτε μη νόμιμο στην υπόθεση της πώλησης της έπαυλης και έχει προφασισθεί την προβεβηκυία ηλικία του ηθοποιού, όπως και την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες το ζεύγος έχει εκφράσει τη βούληση να συνεργασθεί προκειμένου να απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματα που θα του θέσει η δικαιοσύνη. Η ανάκριση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στη Μαρμπέγια, είτε στις Βερμούδες, όπου ζει ο κύριος και η κυρία Κόνερι.