Ραγκούσης: “Είναι ντροπή να ηγείται ο Ε. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ”

Για ποιο λόγο προκλήθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τον Παναγιώτη Ρήγα. Συνεχίζεται η προανακριτική με νέες αποκαλύψεις

 

 

Επεισόδιο προκλήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής, όπου είχε κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Η μάχη ξέσπασε ανάμεσα στον κ. Ραγκούση και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, όταν ο πρώτος είπε ότι “είναι ντροπή να ηγείται ο Ε. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, που εκφράζει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη”.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ραγκούσης, φέρεται να κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γιατί ως υπουργός Οικονομικών δεν ενημέρωσε το τότε υπουργικό συμβούλιο για τη λίστα Λαγκάρντ καταλήγοντας πως “την ώρα που μας παρότρυνε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις και έστελνε τον κόσμο να τρώει από τα σκουπίδια εκείνος έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ… Είναι ντροπή για την δημοκρατική παράταξη να ηγείται αυτής ο Ευάγγελος Βενιζέλος”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Παναγιώτη Ρήγα ο οποίος επιτέθηκε στον κ Ραγκούση λέγοντας πως “τα λέτε αυτά γιατί κατέχεστε από πολιτική εμπάθεια και μίσος κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου”.

Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με την υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ”

Στην Προανακριτική εξάλλου, έχουν σταλεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη, που διερευνούσαν την υπόθεση, τουλάχιστον 29 ονόματα που είχαν κάνει χρήση της ευεργετικής ρύθμισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον επαναπατρισμό αδήλωτων κεφαλαίων, ενώ κάποια από τα ποσά αγγίζουν τα 5 με 6 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έχει συντάξει έγγραφο με νομικούς ισχυρισμούς ότι προέκυψαν ενδείξεις κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της απιστίας και ζητεί την έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής ώστε η Επιτροπή να μπορέσει να διευρύνει το κατηγορητήριο της.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής τουλάχιστον 30 υπογραφών από βουλευτές, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, προκειμένου η πρόταση να συζητηθεί και να εγκριθεί από την Ολομέλεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον συνολικό έλεγχο του ΣΔΟΕ στη λίστα “Λαγκάρντ” φαίνεται να προκύπτει ότι η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 150.000 ευρώ, όπως απαιτεί ο νόμος για να παραπεμφθεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.