Γαλλία: Δύο ακόμη άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό

Γαλλία: Δύο ακόμη άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό

 

Δύο άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με έναν Γάλλο, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό που μοιάζει με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ/SARS), διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, δήλωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι υγείας στη βόρεια Γαλλία.

Ο ένας είναι ασθενής που μοιραζόταν τον ίδιο θάλαμο με τον 65χρονο άνδρα, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό, όταν νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην πόλη Βαλονσιέν, στη βόρεια Γαλλία και ο άλλος είναι ο θεράπων ιατρός του ηλικιωμένου άνδρα.

Ο 65χρονος φορέας του ιού, ο οποίος αρρώστησε μετά την επιστροφή του από ταξίδι στο Ντουμπάι, έχει μεταφερθεί πλέον σε απομονωμένη πτέρυγα του νοσοκομείου στην πόλη Ντουέ. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η ζωή του 65χρονου απειλείται εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης της υγείας του.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι οι άλλοι δύο άνδρες έχουν διακομιστεί σε ξεχωριστά νοσοκομεία, όπου έχουν υποβληθεί στις σχετικές εξετάσεις. «Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι έχουν παρουσιάσει συμπτώματα που απαιτούν στενή παρακολούθηση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τα δύο άτομα θα γίνουν γνωστά σύντομα και θα δημοσιοποιηθούν στο κοινό».

Καθώς η Γαλλία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο 65χρονος αποτελεί το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι θα στείλει ειδικούς να επισκεφτούν το νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία, από όπου έχει εξαπλωθεί ο ιός.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως από τον συγκεκριμένο ιό έχει ανέλθει μέχρι στιγμής στα 31, ενώ 18 εξ αυτών απέβησαν θανατηφόρα.