Η στιγμή που ο 19χρονος βομβιστής παραδίδεται στις Αρχές

Καρέ καρέ η μάχη της ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ της αστυνομίας και των βομβιστών της Βοστώνης, κατά την οποία ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ έπεσε νεκρός

 

Συγκλονιστικές νέες φωτογραφίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν τη στιγμή της δραματικής ένοπλης συμπλοκής, μεταξύ της αστυνομίας και των βομβιστών της Βοστώνης που οδήγησε στον θάνατο του 26χρονου Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από κάτοικο του Watertown και δείχνουν πώς τα δύο αδέρφια, Ταμερλάν και Τζοχάρ, κρύβονται πίσω από ένα αυτοκίνητο, ανταλλάσσοντας πυρά με αξιωματικούς της αστυνομίας.

Ο 19χρονος Τζοκάρ Τσαρνάεφ και ο αδερφός του, Ταμερλάν, φαίνονται να τρέχουν προς ένα αυτοκίνητο για να ανεφοδιαστούν, πριν εξαπολύσουν νέα επίθεση κατά των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια πυροδότησαν μία αυτοσχέδια βόμβα, γεμίζοντας τον δρόμο με καπνό.

Ο Τάμερλαν άρχισε να περπατά πυροβολώντας παράλληλα τους αστυνομικούς. Λίγα λεπτά μετά, έπεσε στο δρόμο. Ο αυτόπτης μάρτυρας δε μπόρεσε να διακρίνει αν τον συνέλαβε η αστυνομία ή έπεσε νεκρός.

Τότε ο Τζοχάρ μπήκε στο αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει προς το μέρος των αστυνομικών. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στην προσπάθειά του να διαφύγει, ”πάτησε” τον αδερφό του.

Ο 19χρονος Τσαρνάεφ, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστώνης

Ο Andrew Kitzenberg απαθανάτισε καρέ-καρέ τη μάχη και δημοσίευσε τις εικόνες στο προσωπικό του ιστολόγιο. ”Βρισκόμουν στο σαλόνι μου και εργαζόμουν στον υπολογιστή, όταν άκουσα τις σφάιρες να πέφτουν ‘βροχή’. Τότε δεν είχα καταλάβει τι γινόταν. Τώρα ξέρω πως πρόκειται για το σηματικότερο συμβάν στην ιστορία της πόλης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: dailymail