Β. Κορέα: Εγκρίθηκε η πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί ζητούν από τους Βορειοκορεάτες να σταματήσουν τις απειλές

Β. Κορέα: Εγκρίθηκε η πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ

 

Λίγες μόνο ώρες αφού έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν συστοιχία πυραύλων THAAD (αντιπυραυλική άμυνα) στο νησί του Γκουάμ, ο στρατός της Β. Κορέας ενημέρωσε πως έχει λάβει την έγκριση για πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Επιπλέον όπως μεταδίδει το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA ο στρατός της Βόρειας Κορέας σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές απειλές θα «συντριβούν» μέσω «πυρηνικών πληγμάτων». «Η αδυσώπητη επιχείρηση» των δυνάμεων της Βόρειας Κορέας «εξετάστηκε τελειωτικά και εγκρίθηκε», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε την Τετάρτη τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις απειλές που εξαπολύει το κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγκγιανγκ κατά της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές απειλές της και να προσπαθήσει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Κάιτλιν Χέιντεν.