Γιούνκερ: Οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν γκάνγκστερ

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αποκάλυψε πως ένιωσε ντροπιασμένος με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Κύπρος στο πρόσφατο Eurogroup

Γιούνκερ: Οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν γκάνγκστερ

 

 

Ο τρόπος με τον οποίο το Eurogroup αντιμετώπισε την Κύπρο στην συνεδρίαση της Κυριακής δεν άρεσε στον τέως πρόεδρο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος υπογράμμισε πως οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι «συμμορίτες και γκάνγκστερ».
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι αισθάνθηκε ντροπή για όλα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτες και τις εικόνες από τα πλακάτ που περιέφεραν κάποιοι στους δρόμους της Κύπρου και τα οποία παρουσίαζαν την καγκελάριο με ναζιστική στολή.
«Θα πρέπει να συζητούμε μεταξύ μας, παρά να μιλούμε ο ένας για τον άλλο», παρατήρησε κ. Γιούνκερ.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup «οι 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», διευκρινίζοντας ότι η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες από τους Κυπρίους.
Όπως είπε, οι Κύπριοι θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το τραπεζικό τους σύστημα και να διαφοροποιήσουν την οικονομίας τους, ενώ σημείωσε ότι είναι υποχρέωση της ΕΕ στο σύνολό της να βοηθήσει την Κύπρο να αναπροσανατολίσει την οικονομία της, πέρα των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγήσει.