Η Boeing σχεδιάζει τεστ δοκιμής για τις μπαταρίες του 787

Η Boeing σχεδιάζει τεστ δοκιμής για τις μπαταρίες του 787

 

Η αεροπορική κατασκευαστική εταιρεία Boeing Co, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δυο δοκιμαστικές πτήσεις με τα αεροσκάφη 787 Dreamliner, μετά την αλλαγή στις μπαταρίες λιθίου, όπου εντοπίστηκε το πτητικό πρόβλημα των αεροπλάνων. Οι δοκιμαστικές πτήσεις πιθανώς να γίνουν προς το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Οι πτήσεις των 787- δοκιμαστικές- θα είναι οι πρώτες από τον περασμένο Φεβρουάριο και σηματοδοτούν ένα ακόμη βήμα προς τον απώτερο στόχο της Boeing, να επιστρέψουν τα τζετ στους ουρανούς εντός λίγων εβδομάδων.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών απαγόρευσε στα συγκεκριμένα αεροπλάνα, να πετούν από τον Ιανουάριο, μετά το πρόβλημα με τις μπαταρίες που εντοπίστηκε σε δύο 787, μέσα στον ίδιο μήνα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδωσε μόνο μια άδεια στην Boeing, για να πετάξει ένα αεροσκάφος στις 7 Φεβρουαρίου και να μετακινηθεί από το Τέξας στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, μεταφέροντας το ελάχιστο πλήρωμα και χωρίς επιβάτες.