Θα ρίξουν με ελικόπτερο 2.000 ποντίκια Σαν δόλωμα για τα φίδια

 

Θα ρίξουν με ελικόπτερο 2.000 ποντίκια

 

Αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται οι κάτοικοι του Γκουάμ, αφού ένα συγκεκριμένο είδος φιδιού απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το οικοσύστημα του νησιού.

Έτσι οι Αρχές αποφάσισαν να «ψεκάσουν» το νησί με νεκρά ποντίκια ως δόλωμα για τα φίδια. Με τη διαφορά ότι στα νεκρά ποντίκια θα έχουν τοποθετήσει ένα δηλητηριώδες φάρμακο.

Το συγκεκριμένο είδος φιδιού, γνωστό ως brown tree snake, έφτασε κατά λάθος στο νησί του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου με αμερικανικά μαχητικά.

Από τότε έγινε κυριολεκτικά η μάστιγα της περιοχής, αφού έχει εξαφανίσει πολλά είδη πουλιών.

Το όλο σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου με αφετηρία τη στρατιωτική βάση που διατηρούν οι ΗΠΑ στο νησί. Η ζούγκλα γύρω από τη βάση είναι το σημείο που συγκεντρώνεται το συγκεκριμένο φίδι.

Συνολικά θα πέσουν από ελικόπτερα 2.000 ποντίκια. Στόχος δεν είναι να εξολοθρευτεί παντελώς το φίδι, αλλά να μπορέσει να ελεγχθεί ο πληθυσμός του.

Το Γκουάμ αποτελεί μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ. Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατακτήθηκε από τους Ιάπωνες, οι οποίοι φέρθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα στον πληθυσμό. Απελευθερώθηκε το 1944.