Κρέας αλόγου και σε προϊόντα της Nestle

Κρέας αλόγου και σε προϊόντα της Nestle

 

Στη δίνη του μεγαλύτερου, όπως αποδεικνύεται, διατροφικού σκανδάλου στην Ευρώπη βρίσκεται η ελβετική Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής τροφίμων παγκοσμίως, η οποία ανακοίνωσε ότι αποσύρει προϊόντα της σε Ισπανία και Ιταλία στα οποία εντοπίστηκαν ίχνη αλογίσιου κρέατος.

 

Το ζήτημα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με τους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη να ζητούν εξηγήσεις από τις εταιρείες τροφίμων και την βιομηχανία τροφίμων να δείχνει αδυναμία σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για την ασφάλεια των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει το καταναλωτικό κοινό, η Nestle σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας τροφίμων.

 

Σύμφωνα με το BBC και το Reuters, η εταιρεία αποσύρει από τη Ρώμη και τη Μαδρίτη δύο είδη συσκευασμένων κατεψυγμένων ζυμαρικών με κιμά (ραβιόλι και τορτελίνι και συγκεκριμένα τα Buitoni Beef Ravioli και Beef Tortellini).

 

Επίσης, αποσύρει συσκευασμένα λαζάνια (Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes) και άλλα είδη που περιέχουν βοδινό με ίχνη αλογίσιου κρέατος τα οποία προορίζονταν μόνο για εταιρείες τροφοδοσίας στη Γαλλία. Η Nestle υπογραμμίζει ότι στα ζυμαρικά εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε ποσότητα 1%.

 

Εκπρόσωπος της εταιρείας Nestle ζήτησε συγγνώμη από τους καταναλωτές και ανέφερε ότι ενημερώθηκαν αμέσως όλες οι αρμόδιες αρχές των δύο χωρών.

 

Ανακοινώθηκε επίσης ότι αναστέλλονται όλες οι αγορές από προμηθευτές οι οποίοι αγοράζουν κρέας από συγκεκριμένη γερμανική εταιρεία.