Βρέθηκε ο πιο επικίνδυνος κακοποιός μετά τον Αλ Καπόνε

Βρέθηκε ο πιο επικίνδυνος κακοποιός μετά τον Αλ Καπόνε

 

Επίσημα προκηρύχθηκε στον υπ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο από την πόλη του Σικάγο, ο Μεξικανός έμπορος ναρκωτικών, Χοακίν Γκουσμάν, αλλιώς “Ελ Τσάπο”.
Έτσι ο Χ. Γκουσμάν αποκτά έναν τίτλο ο οποίος δεν είχε απονεμηθεί σε κανέναν από το 1930, όταν ο Αλ Καπόνε καταδυνάστευε την πόλη την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης.
Ο “Ελ Τσάπο”, ο λιλιπούτειος όπως είναι το παρατσούκλι του στη μεξικάνικη αργκό, διευθύνει το παντοδύναμο καρτέλ της Σιναλόα και “κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί το Σικάγο ως ορμητήριο για τη διοχέτευση και το εμπόριο ναρκωτικών στις Μεσοδυτικές Πολιτείες”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή (Καταπολέμησης του) Εγκλήματος του Σικάγου.
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αυτή επιτροπή, που είχε συσταθεί το 1919, ο Γκουσμάν περνάει περίπου 1.500 με 2.000 κιλά κοκαΐνης το μήνα μέσω του Σικάγου και κατηγορείται ότι “συμμετέχει στο διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών μαζί με άλλους 35 κατηγορούμενους”.
Η ίδια Επιτροπή είχε απονείμει τον ίδιο “τίτλο” στον Καπόνε, όμως έκτοτε δεν είχε ξαναφανεί “άλλος εγκληματίας τέτοιου διαμετρήματος που να αξίζει αυτής της προσωνυμίας”, επισημαίνει η ίδια, προσθέτοντας πως ο Γκουσμάν ευθύνεται για “ακόμη χειρότερες σφαγές από εκείνες του Καπόνε”.