Δίδυμοι με πανομοιότυπο DNA προκαλούν πονοκέφαλο στην αστυνομία!

Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος είναι ο δράστης ούτε με γενετικές εξετάσεις!

 

Δίδυμοι με πανομοιότυπο DNA προκαλούν πονοκέφαλο στην αστυνομία!

 

 

 

 

Μεγάλος μπελάς έχουν γίνει για την αστυνομία της Μασσαλίας δυο δίδυμοι άντρες καθώς εμπλέκονται βάσει DNA σε μια σειρά σεξουαλικών υποθέσεων στην πόλη, όμως οι αρχές δεν μπορούν να καταλάβουν ποιος από τους δυο είναι ο δράστης!

Οι δίδυμοι είναι μονοζυγωτικοί, προέρχονται από το ίδιο γονιμοποιημένο ωράριο, και ουσιαστικά είναι κλώνοι καθώς έχουν πανομοιότυπο DNA και οι γενετικές εξετάσεις δεν μπορούν να τους ξεχωρίσουν!

Οι αστυνομικοί δηλώνουν βέβαιοι ότι ένας από τους δύο άνδρες ευθύνεται για σειρά σεξουαλικών επιθέσεων κατά γυναικών ηλικίας από 22 έως 76 ετών μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2013.

Όμως, δεν γνωρίζουν ποιος…

Οι δύο 24χρονοι, άνεργοι διανομείς, τέθηκαν υπό παρακολούθηση την περασμένη Παρασκευή.

Η αστυνομία αξιοποίησε στοιχείο από κάμερα ασφαλείας σε ένα λεωφορείο και βάσει αυτού συνέλαβε τους διδύμους. Θύμα σεξουαλικής επίθεσης αναγνώριζε επίσης τον ένα ως τον δράστη, αλλά ούτε και η ίδια μπορούσε να τον ξεχωρίσει από τον δίδυμο αδελφό του.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι εγκληματολόγοι δεν γνωρίζουν ποιος από τους δύο άνδρες βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις ή εάν θα μπορούσαν να ευθύνονται και οι δύο. Δείγμα DNA από τον δράστη -ή τους δράστες- εντοπίστηκαν σε θύματά τους.

Όμως, αυτό στην πραγματικότητα δεν βοηθά, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC από το Παρίσι καθώς το DNA των μονοζυγωτικών διδύμων είναι πανομοιότυπο.

Η αστυνομικές δυνάμεις ενημερώθηκαν ότι θα κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ η διεξαγωγή άκρως εξειδικευμένων γενετικών αναλύσεων προκειμένου να προσδιοριστούν οι ελάχιστες μικροδιαφορές στο DNA των διδύμων.

Αυτό σημαίνει ότι το γονιδίωμα θα πρέπει να εξεταστεί σε «δισεκατομμύρια» σημεία αντί για εκατοντάδες, όπως εξήγησε ειδικός στην εφημερίδα La Provence.